بی‌ثباتی در مدیریت و شمشیرها را از رو بسته‌اند از موضوع‌های سرمقاله روزنامه‌های بامداد امروز ايران است.

بی‌ثباتی در مدیریت
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «يک عزل ناتمام و سه تأسف و توصيه» در مورد کناره‌گيری حيدر مصلحی از وزارت اطلاعات و مخالفت آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با آن است.

نويسنده سرمقاله تهران امروز نوشته است: «هرچند از ماه‌ها قبل از اختلاف‌نظر آقای احمدی‌نژاد و وزير اطلاعات بر سر برخی موضوعات سخن‌هايی شنيده می‌شد اما رويداد چند روز پيش مبنی بر عزل وزير اطلاعات در قالب استعفانامه حجت‌الاسلام حيدر مصلحی با چند تأسف و توصيه همراه است. البته ورود به‌هنگام مقام معظم رهبری ضررها و عواقب ناگوار اين ماجرا را به حداقل تقليل داد اما وظيفه نخبگان و رسانه‌ها و صاحبان فکرو قلم اين است که با تبيين منصفانه و دقيق مسئله از تکرار وقايع مشابه جلوگيری کنند.»

در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «براساس قانون اساسی، عزل و نصب وزيران با رئيس‌جمهور است. اما رئيس‌جمهور در نصب وزيران به رأی اعتماد نمايندگان مجلس شورای اسلامی نياز دارد و در عزل و نصب چند وزير، عرف سياسی در جمهوری اسلامی ايجاب می‌کند نظر و ديدگاه مقام معظم رهبری استفتا شود و همواره روسای جمهور به اين عرف سياسی که شأنی همپای قانون دارد پايبند بوده‌اند. اين وزيران عبارتند از امور خارجه، اطلاعات، کشور و دفاع.»

در ادامه سرمقاله می‌خوانيم: ‌«از پيامدهای ناگوار اين طرز برخورد با وزيران و مسئولان کشور برداشت و ارزيابی منفی افکار عمومی از اين شيوه‌هاست. شهروندان حتی اگر به مسئولان خود نقد و حتی اعتراضی داشته باشند، هيچ‌گاه به تخفيف و تحقير و نقض کرامت انسانی آن‌ها راضی نمی‌شوند و خواستار رعايت حقوق آن‌ها در حوزه‌های مختلف هستند. چنان‌که در مواقع تاريخی مختلف آحاد ملت به‌ويژه گروه‌های مرجع با برخی رفتارهای افراطی در قبال مديران کشور با دلايل و انگيزه‌های مختلف مخالف بوده و نه تنها با افراطيون و غوغاسالاران همراهی نکردند بلکه اين رفتارها را به نقد نيز کشيدند.»

نويسنده سرمقاله ادامه داده: «وقتی عزل و نصب مديران کشور تابع شاخص‌ها و متغيرهای شفاف و تعريف شده‌ای نباشد و عوامل پنهان و سليقه‌ای و باندی و خطی و احساسی در آن دخيل باشد، اولين پيامد اين مسئله القای بی‌ثباتی در مناصب مديريتی است و همه می‌دانيم که اين حس بی‌ثباتی چه نتايج ويرانگری در خدمت رسانی به مردم دارد. وقتی مدير به ثبات شغلی و کاری خود اطمينان نداشته باشد اساساً تفکر جسارت در تصميم‌گيری، برنامه‌ريزی و آينده‌نگری و پيشرفت در امور را کنار گذاشته و تمام هم و غم خود را صرف راضی نگه داشتن مقام مافوق خود به هر قيمتی می‌کند و نظام چاپلوسی و خودشيرينی مديريتی شيوع می‌يابد.»

متن کامل سرمقاله

شمشیرها را از رو بسته‌اند
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «از بهارش پيداست» در مورد رقابت بین‌ اصولگرایان سنتی و حامیان احمدی‌نژاد در انتخابات مجلس نهم است.

در سرمقاله روزنامه ابتکار آمده است: «چند روز پيش، وزير کشور از برگزاری انتخابات دوره‌ نهم مجلس شورای اسلامی در اواسط اسفندماه سال جاری خبر داد. براين‌اساس، مردم و گروه‌های سياسی کشور، کمتر از ١١ ماه ديگر، اولين انتخابات سراسری پس از رأی‌گيری جنجالی دوره‌ دهم رياست‌جمهوری در خرداد ۱۳۸۸ را شاهد خواهند بود. نشانه‌ها برای پيش‌بينی روزهای سخت پيش رو يکی و دوتا نيست اما اعلام زمان برگزاری انتخابات به‌تنهايی کافی است تا از همين حالا بگوييم سالی که در پيش داريم، سال آرامی در عرصه‌ سياست نخواهد بود.»

اين سرمقاله افزوده: «بر عکس دوره‌های گذشته، غيبت اجباری اصلاح‌طلبان در اين دوره، فراگيرتر از هميشه است و رقابت‌های سياسی برای مجلس بعدی، در اوج بی‌خبری از اين جناح هميشه رقيب آغاز شده است اما با اين ‌همه، شواهد برای شکل‌گيری رقابتی داغ در اسفند ۹۰ به اندازه کافی موجود است. رقابتی که سرمنشأ آن، شکاف و انشعابی است که از سه چهار سال قبل کليد خورده و روزبه‌روز آشکارتر شده است.»

در ادامه سرمقاله آمده است: «در اوج يارکشی‌ها و رايزنی‌های اوليه و سبک و سنگين‌کردن‌های دو جريان فعال اردوگاه اصولگرايان، ناگهان بمبی خبری‌سياسی منفجر شد و اين‌بار همه‌باهم غافلگير شدند: مصلحی از وزارت اطلاعات رفت و ساعتی بعد به دنبال مخالفت رهبر انقلاب، مصلحی در وزارت اطلاعات ماندگار شد. خبر اول، چيزی شبيه برکناری ناگهانی متکی از وزارت امور خارجه در دولت دهم يا برکناری پورمحمدی و محسنی‌اژه‌ای و صفارهرندی از دولت نهم و تکميل پروژه‌ پاک‌سازی دولت از سنتی‌های اصولگرا بود و خبر دوم چيزی شبيه لغو حکم معاون اولی اسفنديار رحيم‌مشايی با حکم حکومتی رهبر انقلاب. به‌عبارت‌ديگر در کمتر از دو ساعت از يک روز کاری سال ۹۰، فشرده‌ای از همه وقايع جنجالی کابينه در طول شش‌ هفت‌ساله‌ دولت نهم و دهم اتفاق افتاد.»

نويسنده سرمقاله ادامه داده: «در طول دو روز گذشته، دو طيف تندروی اصولگرا، يعنی حاميان دوآتشه و منتقدان سرسخت دولت، به بهانه‌ ماجرای اخير شمشير را برای هم و برای کليت جريان اصولگرايی از رو بستند. سايت‌ها و رسانه‌های منتسب به دو طيف به خط مقدم آتش‌بازی لفظی دو گروه عليه هم مبدل گرديد. حاميان منتقدان را جريان زياده‌خواه و دروغ‌پرداز و اقتدارگرا ناميدند و درمقابل، منتقدان برخی از حاميان را عناصر مسئله‌دار، باند نفوذی، سناريونويسان اختلاف‌افکن و مصداق بارز بين‌الغی نام نهادند. دراين‌بين و به سياق هميشه و همچون همه دعواهای تندروهای دو سر جريان اصولگرايی، اعتداليون سنتی ميانه کار را به‌دست گرفتند و تا شفاف‌ترشدن اوضاع، درصورت لزوم يکی به نعل و يکی به ميخ زده‌اند. با کنار هم گذاشتن همه آنچه در ١٥ روز اول کاری سال و دهه ۹۰ گذشت، بيراه نيست اگر بگوييم که سياست ايرانی سال سختی را در پيش گرفته است و اوضاع و احوال سال ٩٠، از همين حالا قابل پيش‌بينی است؛ چراکه سالی که نکوست، از بهارش پيداست.»

متن کامل سرمقاله

ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه مردم‌سالاری با عنوان «وزن‌کشی انتخاباتی در اردوگاه راست»
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «بانک مرکزی و اهداف بلندمدت اقتصادی»