قرارداد یکطرفه ملت با چهرهها و ایستادگی دولت در برابر قانون از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
قرارداد یکطرفه ملت با چهرهها
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «گلادياتورها در ميدان لمپنيسم» در مورد درگیریهای اخیر بین مربیان و بازیکنان دو تیم فوتبال پرسپولیس و استیلآذین است.
نويسنده سرمقاله ابتکار نوشته است: «اتفاقات بازی دو تيم پرسپوليس و استيلآذين در هفته گذشته، از سوی متخصصان و کارشناسان ورزشی تجزيه و تحليل خواهد شد اما اين مقال بهانهای است تا به برخی رفتارهای افراد خاص در حوزههای مختلف کشور پرداخته شود. دهانهای دريده و مشتهای گرهکرده و رگهای برآمده هيکلهای موزون و بيمهشده بازيکنان، در مستطيل سبز، تنها تصاويری هيجانانگيز و جالب توجه نيست که بر صفحه تلويزيونها و روزنامهها بنشيند و مخاطبان را افزايش دهد؛ آنچه در زير پوست اين رفتارها میگذرد، خود حکايتی جداست.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «چه جوانانی مسحور و مقهور اين اتفاق میشوند که فردی از جنس خودشان، در اندک زمانی، پلههای محبوبيت و معروفيت و ثروت را طی میکند و از اين رهگذر، چه اسطورههايی ساخته و پرداخته میشوند و بر پيشانی رسانهها مینشينند تا جوانان رؤيازده به فرصتهايی اينچنينی بينديشند و از دريچه دوربينهای تلويزيونی، خود را در مستطيل سبز ببينند که دروازه حريف را میگشايند و هورای انبوه تماشاگران نشسته بر صندلیهای ورزشگاه را به آسمان میبرند. بازيکن محبوب خود را زيباترين، ثروتمندترين، معروفترين، جوانمردترين و در يک کلام، انسان کاملی میبينند که با لباس ورزشی در مستطيل سبز دل میربايد و جهان میگشايد.»
در ادامه سرمقاله میخوانيم: «اين اسطوره اما آنچنانکه به آسمان میپرد، به زمين سقوط میکند. وقتیکه در برابر حريف، دهان به زشتی میگشايد و زبان به ناروا میآلايد؛ پايی که برای ربودن و ضربهزدن به توپ پرورش يافته، لگدی میشود بر تن حريف و دستی که قدرتمند شده تا ضربههای حريف را مهار کند، مشتی میشود بر صورت رقيب. اينچنين است که عصر يک گلادياتور کاغذی به پايان میرسد تا دوران کوتاه اسطوره رنگی ديگری آغاز شود. اما آنچه در ميدان مبارزه، زير پای اين جنگآوران به جا میماند، دلهای پرافسوس و حرمانزده تماشاگرانی است که به يکباره شاهد سقوط اسطوره رؤياهای خويشاند.»
نويسنده سرمقاله ادامه داده: «اما اين اتفاق فقط در مستطيل سبز فوتبال رخ نمیدهد، که روزگار ما پر است از اسطورههايی که با هزينه و سرمايه ملت پرورش يافتهاند و همانی را بر سر هواداران خود آوردهاند که اين فوتباليستهای بیظرفيت! چهبسا سياستمداران و نمايندگانی که با رأی مهر و لطف مردم، پا به دنيای اسطورههای عصر رسانه گذاشتند تا پيغامرسان مهربانی موکلان و رأیدهندگان خود باشند؛ اما هربار که زبان میگشايند، آتش میپراکنند. چه هنرمندانی که با نفس گرم مخاطبان خود به ستارهای بدل شدهاند و به سرچشمه زاينده ثروت و شهرت رسيدهاند؛ اما نگاه در نگاه آنان، با واژههايی سخن میگويند که در چالهميدانها رد و بدل میشود. به هر روی، اينکه ملتی افرادی را چهره میکند تا سخنش را بگويند و دل به آنان میدهد تا بهجايش تصميم بگيرند، به آنان اختيار میدهد تا در ميادين ملی و بينالمللی نمايندهاش باشند، درحقيقت قرادادی است يکطرفه که از سوی ملت؛ اما به همان راحتی نيز فسخ میشود.
ملت هيچکس را بزرگ نمیکند تا در محضرش زشتی و درشتی کند. رسانهها و ميادين ملی و بينالمللی محضر ملت است. چهرهها اگر حرمت اين محضر نگه ندارند، حرمت خود را حراج کردهاند.»
«ایستادگی دولت در برابر قانون»
سرمقاله امروز روزنامه تهران امروز با عنوان «معيار انطباق قانون چيست؟» در مورد مخالفت دولت با تشکیل وزارتخانه ورزش و جوانان است.
در سرمقاله روزنامه تهران امروز آمده است: «همين چند صباح پيش بود که رهبر معظم انقلاب به سران قوا تذکر دادند که گلايههای خود را بهطور علنی مطرح نکنند اکنون اما در فاصلهای کوتاه از اين سفارش ويژه رهبر انقلاب، رئيسدفتر رئيسجمهور فاز جديدی از اختلافات ميان قوه مجريه و مقننه را علنی کرده و در توجيه عدم تمکين دولت به قانون تشکيل وزارتخانه ورزش و جوانان گفته است دولت تشکيل اين وزارتخانه را با توجه به نوع مصوبه مجلس با ابهام همراه میبيند و نظر کارشناسی دولت اين نيست. دولت فکر نمیکند با تشکيل اين وزارتخانه کمکی به ارتقای ورزش بشود.»
اين سرمقاله افزوده: «دولت میتوانست پيش از اين و زمانی که اين مسئله در دستور کار مجلس شورای اسلامی بود، نظر کارشناسی خودش را اعلام کند ولی وقتی تمامی روندها و پروسههای مورد نياز برای تصويب قانون طی شده و از ابلاغ آن نيز زمان زيادی گذشته مخالفت از نوع و جنسی که رئيس دفتر رئيسجمهور اعلام کرده نه تنها موضوعيت ندارد که خود حاوی پيام ديگری به جامعه است. اين رفتار دولت و ايستادگی در برابر قانون رسمی کشور را نمیشود و نمیتوان ذيل عنوان کارشناسی جای داد بلکه اين قانونگريزی آشکار و ايستادگی در برابر خواست و نظر کارشناسان ملت است.»
در ادامه سرمقاله آمده است: «نپذيرفتن نظر کارشناسی قوه مقننه و ارجح دانستن نظر کارشناسی دولت تحت هر شرايطی بر نظر ديگران، رفتاری خارج از قواعد و قانون است و خود البته مستوجب سرزنش و سزاوار پرسش جدی نمايندگان ملت است.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «دولت و خصوصیسازی»
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «راهبرد ايجاد اشتغال»