تهران در واکنش به اخراج سه ديپلمات خود از کويت، سه ديپلمات کويتی را از خاک ايران اخراج میکند.
اين خبر از سوی پرستیوی، تلويزيون انگليسیزبان ايران و همچنين رسانههای کويتی تأييد شده است.
منابع خبری ايران اعلام کردهاند که وزارت امور خارجه اين کشور به سه ديپلمات سفارت کويت در تهران، ۱۰ روز مهلت داده تا خاک اين کشور را ترک کنند.
تارنمای عصرايران به نقل از روزنامه الجريده کويت نوشته است: «منابع آگاه در وزارت خارجه کويت گفتهاند پس از اخراج ديپلماتهای ايرانی از کويتی، چنين اقدامی از سوی تهران پيشبينی میشد. با وجود اخراج متبادل ديپلماتهای ايرانی و کويت اما تماسها ميان دو طرف ادامه دارد.»
خالد جارالله، معاون وزير امور خارجه کويت هم تأييد کرده که ايران سه ديپلمات کويتی به نام های محمد الهاجری دبير اول، سالم المشاری دبير دوم و وطلال الدلک دبير سوم سفارت را اخراج کرده است.
در همين حال سه نماينده پارلمان کويت خواستار اخراج همه اعضای سفارت ايران در کويت، توقف تمامی همکاریها با ايران در زمينههای سياسی، اقتصادی، فرهنگی و توقف سفرهای دوجانبه هوايی و دريايی ميان دو کشور شدند.
مبارک الوعلان، وليد طباطبايی وفلاح الصواغ همچنين از دولت کويت خواستهاند که ديگر سفيری به تهران اعزام نکند و از کشورهای لبنان، سوريه و ايران نيروی کار گرفته نشود.
کويت پيشتر سه ديپلمات دیگر ايرانی را از اين کشور اخراج کرده بود.
مقام های کويتی هفته گذشته از کشف «شبکه جاسوسی وابسته به سپاه پاسدارن جمهوری اسلامی ایران» در اين کشور خبر دادند.
در همین حال روز گذشته خبرگزاری العربیه به نقل از سليمان الجارلله، مديرکل وزارت امور خارجه کويت گزارش داد که بحث قطع روابط کشورهای عضو شورای همکاری با ايران در سطح بالا در حال بررسی است.
العربيه همچنين به نقل از روزنامه «السياسيه» چاپ کويت خبر داده است که وزارت خارجه اين کشور به کاردار سفارت جمهوری اسلامی ايران ابلاغ کرده که چهار ديپلمات ديگر به دليل «ارتباط با فعاليتهای جاسوسی» بايد هرچه «سريعتر» خاک کويت را ترک کنند.
سه نماينده پارلمان کويت خواستار اخراج همه اعضای سفارت ايران در کويت و توقف تمامی همکاریها با ايران شدهاند
اين اتهام از سوی مقامهای ايرانی رد شده است. علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران هفته گذشته گفت اين موضوع «دسيسه ای برای ايجاد اختلاف بين دو کشور(ايران و کويت)» است.
وی روز گذشته نیز در يک نشست خبری در تهران، «جاسوسی ايران» را در کويت «اتهام واهی» خواند.
وزير امور خارجه ايران گفت: «در مذاکراتی که با وزير خارجه کويت داشتيم اين مطلب را اعلام کرديم و آنها گفتند شما در امور داخلی کويت دخالت میکنيد و مسائلی از اين دست را مطرح کردند و (گفتند) اقدامات ايران به کويت آسيب میرساند.»
علیاکبر صالحی افزود: «ما اعلام کرديم اگر هدف و نيت ما آسيب رساندن به کويت بود، آن زمانی که صدام به کويت حمله کرد و کويت در آسيبپذيرترين شرايط خود قرار داشت، اين کار را میکرديم. با وجود اين که کويت در حمله صدام به ايران به صداميان کمک کرده بود اما وقتی که صدام به کويت حمله کرد ما بزرگوارانه درهای برادری ايران را به روی مردم و دولتمردان کويت باز کرديم و آنها را امان داديم.»
منتظر دیدگاه های خوانندگان رادیو زمانه هستم.
کاربر مهمان / 10 April 2011