۵۵۰ نفر از معماران، شهرسازان و روزنامهنگاران ایرانی که در عرصه شهر و میراث فرهنگی فعالیت میکنند، در نامه سرگشادهای به رییس قوه قضاییه، رییس دیوان عدالت اداری، دادستان کل کشور و محمدباقر قالیباف، شهردار تهران خواهان حفظ ویلای نمازی شدهاند.
در سال ۱۳۹۱ کمیسیون ماده پنج شهر تهران با تخریب ویلای نمازی و احداث یک مجتمع تجاری و اداری و هتل چهل و شش طبقه در این باغ موافقت کرد. دیوان عدالت اداری هم رأی داد که ویلای نمازی از فهرست میراث فرهنگی خارج شود.
۵۵۰ نفر از معماران و شهرسازان و روزنامهنگاران ایرنی در نامه سرگشادهشان به مقامات قضایی خواستهاند مجوز تخریب ویلای نوازی باطل شود.
امضاءکنندگان در این نامه نوشتهاند:
«با توجه به اینکه مالک براساس رأی صادر شده نسبت به دریافت مجوز تخریب بنا از شهرداری تهران اقدام کرده است و هر لحظه ممکن است نسبت به تخریب آن اقدام کند، خواستار دخالت فوری آن مقام عالی و صدور دستور موقت برای جلوگیری از تخریب یکی از مهم ترین آثار معماری مدرن ایران هستیم. اقدامی که مانع از بین رفتن یکی دیگر از نشانههای هویت تاریخی شهر تهران و تاریخ معماری ایران خواهد بود.»
«ویلا نمازی» ۲۲ آبان ۱۳۸۶ به شماره ۲۰۱۵۴ و با رضایت مالک بنا «حاج احمد ابریشمچی» در خیابان نیاوران، خیابان عمار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
این بنا در دوره پهلوی دوم، در سال ۱۳۳۹ به سفارش شفیع نمازی، یکی از بازرگانان ثروتمند ایران در آن زمان توسط جو پونتی، (Giò Ponti) معمار سرشناس ایتالیایی ساخته شد.
پونتی که تحت تأثیر نهضت نئوکلاسیک ایتالیا بود، این ویلا را بر مبنای «شادی زندگی» طراحی کرد. دیوارهای حیاط خلوت ویلای نمازی با طرحهای سرامیکی فائوستو ملوتی، هنرمند سرشناس ایتالیایی تزئین شده است.
«ویلای نمازی» و «ساختمان شورای برنامهریزی و توسعه» در بغداد، تنها آثار جو پونتی در خاورمیانه است.
«ساختمان شورای برنامهریزی و توسعه» در سال ۲۰۰۳ در جنگ عراق آسیب دید، اما یونسکو در حال مرمت آن است. ویلای نمازی سالم ماند که اکنون به خاطر ساخت و سازهای وسیع تخریب شود.
بیشتر بخوانید: