حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی آزمایش موشکی ایران را تأیید کرد.

حسین دهقان، وزیر دفاع جمهوری اسلامی

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حسین دهقان درباره آزمایش موشکی ایران گفته است: «این اقدام هیچ مغایرتی نه با برجام و نه با قطعنامه ۲۲۳۱ دارد. این تست در ادامه برنامه‌های جاری ما بوده و قبلا نیز اعلام کرده‌ایم که برنامه‌هایی که در حوزه تولیدات اقلام دفاعی در راستای اهداف و منافع ملی برنامه‌ریزی کرده‌ایم را اجرا می‌کنیم و هیچ اراده‌ای نمی‌تواند تصمیم ما را تحت تأثیر قرار دهد.»

خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که یکشنبه، ۱۱ بهمن ایران یک فروند موشک بالستیک را از پایگاهی در سمنان شلیک کرده، اما بعد از طی ۶۳۰ کیلومتر موشک بالستیک در هوا منفجر شده است.

ایالات متحده آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل خواسته بود که برای بررسی این موضوع سه‌شنبه، ۳۱ ژانویه جلسه فوری تشکیل دهد. این جلسه تشکیل شد و بررسی برنامه موشکی ایران به کمیته‌های سازمان ملل ارجاع شد.

نیکی هالی، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفته است آزمایش موشکی ایران به معنای نقض توافق‌نامه هسته‌ای‌ و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است که در سال ۲۰۱۵  تصویب شده است.  این قطعنامه ایران را از آزمایش موشک‌های بالستیک با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای منع می‌کند.

بیشتر بخوانید: نماینده آمریکا در سازمان ملل: آزمایش موشکی ایران غیرقابل قبول است

 نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس

صبح چهارشنبه ۱۴ بهمن کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی برای بررسی پیامدهای آزمایش موشکی ایران تشکیل جلسه داد.

در این جلسه، مجید تخت‌روانچی، معاون آمریکا و اروپای وزارت خارجه جمهوری اسلامی،   امیر علی حاجی‌زاده و محمد رضا یزدی، دو سردار سپاه پاسداران و نصرالله سجادی از وزارت اطلاعات حضور داشتند.

به گفته حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس بر ضرورت ادامه برنامه موشکی ایران و ارتقا و گسترش آن به رغم مخالفت جامعه جهانی تأکید کرد.

نقوی حسینی به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که در این جلسه حاضران بر روی این موضوع توافق کردند که: «پیشرفت در حوزه دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری ربطی ندارد و قابل مذاکره نیست.»

موشک‌پرانی سپاه بعد از برجام

اسفند ۹۴ سپاه پاسداران دو موشک بالستیک با برد دو هزار کیلومتری را پرتاب کرد. این نخستین رزمایش موشکی سپاه پس از برجام بود. خبرگزاری فارس در آن زمان گزارش داده بود که روی بدنه این موشک‌ها به زبان عبری نوشته‌ شده بود: «اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود.»

جان کری، وزیر وقت خارجه آمریکا که در آن زمان به پاریس سفر کرده بود گفته بود آزمایش‌های موشکی ایران ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد است زیرا برد بالای موشک‌ها بیشتر از حد مجاز است.

اکبر هاشمی رفسنجانی و علی مطهری از برنامه موشکی سپاه بعد از برجام تلویحاً و با احتیاط انتقاد کرده بودند. علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی آزمایش موشکی سپاه را مصداق تندروی دانسته بود.

این انتقادات اما با واکنش تند سپاه پاسداران مواجه شده بود.

بیشتر بخوانید: مخالفت با «موشک‌پرانی» سپاه، همچنان نشانه‌ای از «بی‌شعوری» یا «خیانت»

رسول سنایی‌راد، معاون سیاسی سپاه پاسداران در گفت‌و گویی که خبرگزاری فارس ۲۹ دی با او انجام داده بر این موضوع تأکید کرده بود که تقویم رزمایش‌های موشکی ایران ربطی به مسائل سیاسی ندارد.

این سردار سپاه گفته بود مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران با جدا کردن قطع‌نامه ۲۲۳۱ از توافق‌نامه هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی، برنامه موشکی ایران را از برنامه هسته‌ای این کشور تفکیک کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: