۱۷۶ تن از مقامات سابق ارتش، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا را فراخواندهاند تا از بهکارگیری شکنجه پرهیز کند.
این بیانیه در تاریخ ۶ ژانویه / ۱۷ دی نوشته شده و نیویورک تایمز آن را منتشر کرده است.
مقامات ارشد پیشین آمریکا در بیانیه خود گفتهاند شکنجه «القای حس خفگی با آب» و شیوههای دیگری از این دست در بازجوییها «براساس قوانین داخلی و بینالمللی غیرقانونی هستند».
امضاکنندگان بیانیه با بیان اینکه «شکنجه زائد است»، افزودهاند: «بزرگترین قدرت ما تعهد ما به حاکمیت قانون است.»
ترامپ در رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری گفته بود: «القای حس خفگی با آب خوب است اما کافی نیست… از آن بدتر نیز اجرا خواهد شد.» او افزوده بود حتی اگر ثابت شود این شکنجه بیفایده بوده باز هم مظنونان تروریست «بهدلیل آنچه بر سر ما آوردهاند، لایق آن هستند.»
در شکنجه القای خفگی مصنوعی با آب، فرد مظنون را به یک تخته چوب میبندند، پارچهای بر سر و صورت او میکشند و با آبریختن و خیسکردن پارچه بصورت متناوب، امکان نفسکشیدن فرد بازداشتی را از بین میبرند. فرد بازداشتی با هر نفس به جای تنفس هوا، آب وارد ریه خود میکند. پس از حملات ۱۱ سپتامبر سازمان سیا با مجوز وزارت دادگستری آمریکا در زندانهای مخفی خارج از خاک ایالات متحده، برای بازجویی از مظنونان تروریست، از این شکنجه استفاده میکرد. سازمانهای مدافع حقوق بشر بارها این شکنجه را محکوم کردند.
با روی کار آمدن باراک اوباما بهعنوان رئیس جمهوری آمریکا در آغاز سال ۲۰۰۹ این روش بازجویی ممنوع شد.
در میان امضاکنندگان بیانیهی مقامات سابق ارتش خطاب به ترامپ، نام ژنرالهایی چون استنلی مککریستال و جان آلن که در افغانستان حضور داشتند نیز دیده میشود. در مجموع ۳۳ تن از ژنرالهای چهارستاره و دریاسالار از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ بهنظر میرسد که نظر رئیس جمهوری جدید آمریکا درباره شکنجه «القای حس خفگی با آب» تغییر کرده است. ترامپ هنگامی که جیمز ماتیس، ژنرال پیشین ارتش را بهعنوان وزیر دفاع کاندیدا کرد اعلام کرد ماتیس به او درباره موضوع شکنجه گفته است که «به نظر من چندان مفید نیست» و در جریان بازجویی باید با فرد تحت بازجویی رابطه برقرار کرد.
ترامپ بهنقل از ماتیس درباره تکنیک بازجویی گفته بود: «با یک جعبه سیگار و لیوانی آبجو کار بهتر پیش خواهد رفت.»
بیشتر بخوانید: