نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال بررسی حذف و یا ساماندهی بودجه نهادهای فرهنگی خاص در لیست موسوم به «جدول ۱۷» هستند. تا کنون نام ۵۰ موسسه از جمله موسسه وابسته به سپاه پاسداران از این فهرست خط خورده اما نامهای جدیدی به آن افزوده شدهاند.
بنا به گزارش روزنامه شرق، بودجه برخی نهادهای فرهنگی خاص وابسته به نهادهای سپاه پاسداران و بسیج قطع شده و نام آنها در میان ۵۰ موسسه فرهنگی است که از ردیف اعتباری «جدول ۱۷» خط خوردهاند. برخی نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از احتمال حذف جدول ۱۷ سخن گفتهاند و رئیس این کمیسیون در گفتوگو با شرق که شنبه ۱۸ دیماه منتشر شد ادعا کرد که اگر مسئله اعتبارات جدول ۱۷ اکنون به صحن علنی بیاید، نمایندگان در حذف آن رأی خواهند داد. با این حال، نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس و از محافظهکاران تندرو جبهه پایداری پیشتر اعلامکرده بود که جدول ۱۷ حذفشدنی نیست و باید آن را ساماندهی کرد.
جدول ۱۷ نام فهرستی از موسسات و بنیادهای «خاص» است که هر ساله بودجه کلانی به آنها اختصاص داده میشود. این جدول از پایان مجلس ششم با ۹ موسسه شروع شد و به ۳۰۰ موسسه فرهنگی خاص رسید. این بودجه تحت نظارت سازمان بازرسی قرار ندارد و هزینههای دریافتکنندگان آن به طور شفاف ارائه نمیشود. تعداد زیادی از این موسسات به محافظهکاران تندرو یا سپاه و بسیج تعلق دارند و نام نهادهای مرتبط با سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه قم و شورای سیاستگذاری ائمه بودجه در ردیف این بودجه به چشم میخورند.
نمایندگان هر دو طیف اصولگرا و اصلاحطلب مجلس در سالهای گذشته به انتقاد از بودجه موسسات جدول ۱۷ پرداختهاند. برخی ادعا میکنند که نمایندگان ذینفوذ و دیگر چهرهها و سازمانهای قدرتمند میتوانند از طریق این جدول برای نهادهای تحت مدیریت خود بودجه بگیرند. مرکز اسناد انقلاب اسلامی به مدیریت روحالله حسینیان، نماینده امنیتی مجلس، و موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس) به مدیریت مهدی سنایی، سفیر کنونی ایران در روسیه از جمله این سازمانها هستند.
تغییرات در جدول ۱۷
بر اساس گزارش شرق، در بودجه پیشنهادی سال ۹۶، اعتبار یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی «مرکز پاسخگویی به سوالات دینی»، پنج میلیارد بودجه سازمان «حمایت از فیلمهای فاخر»، و یک میلیارد تومان اعتبار «بنیاد انصار الانصار» از جمله اعتبارهای خطخورده از جدول ۱۷ هستند.
البته سال گذشته نیز نمایندگان وعده حذف جدول ۱۷ را دادهبودند، اما در نهایت به کاهش آن به ۲۴۴ میلیارد تومان رضایت دادند و نهایتاً بودجهای معادل ۲۷۶ میلیارد تومان، بیشتر از میزان اولیه را به تصویب رساندند. اگرچه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی به مدیریت مصباح یزدی و بنیاد سعدی به مدیریت حداد عادل سال گذشته از این جدول کنار گذاشته شدند، اما ردیف بودجه ثابت گرفتند. اما امسال بنیاد سعدی دوباره با ردیفی ۱۰ میلیارد تومانی به این جدول افزوده شدهاست.
به علاوه، سازمانهای فرهنگی جدیدی از جمله «شهر کتاب»، «مدرسه اسلامی هنر» و «بنیاد پروفسور حسابی» به جدول ۱۷ افزوده شدهاند که سابق بر این غالباً نهادهای فرهنگی محافظهکاران تندرو را تأمین اعتبار میکرد.
در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۳۹۶ حدود ۲۳۰ میلیارد تومان برای نهادهای فرهنگی جدول ۱۷ اعتبار پیشنهاد شدهاست.
صدها میلارد تومان به ارگان های بی خاصیت خاص!
انگل ها و سربارهای مفت خور، برای خودشان بودجه جور می کنند. با این بودجه ی توان برای آواره هاو کارتن/گور/توالت/طویله خوابها ایران پناهگاه و درمانو شغل ایجاد کرد. برای نیازمندان امکانات.
ایران در اسارت / 07 January 2017