مصر با عبور دو ناو نيروی دريايی جمهوری اسلامی ايران برای عبور از کانال سوئز موافقت کرده است.

خبرگزاری رسمی مصر (منا) گزارش داد که ایران اعلام کرده این دو ناو، حامل سلاح‌های اتمی و شيميايی نيستند.

صدور مجوز عبور از کانال سوئز بر عهده وزارت خارجه و وزارت دفاع مصر است. وزارت دفاع مصر روز گذشته اعلام کرده بود که درخواست ايران برای عبور دو فروند ناو اين کشور از کانال سوئز را بررسی می‌کند.

اين نخستين بار پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ است که کشتی‌های نيروی دريايی ايران برای رفتن به دريای مديترانه از کانال سوئز عبور می‌کنند.

پیش از این و در زمان ریاست‌جمهوری حسنی مبارک، دولت مصر هیچ‌گاه با درخواست‌های ایران برای عبور ناوهایش از کانال سوئز موافقت نکرد.

کانال سوئز که یکی از شاهراه‌های مهم جهان است، دریای سرخ را به دریای مدیترانه وصل می‌کند. روزانه حدود ۵۰ کشتی از این مسیر عبور می‌کنند.

بنا به گزارش منابع خبری ايران دو ناو نيروی دريايی، حامل کشتی پشتيبانی و سوخت‌گيری ۳۳ هزار تنی خارک و ناوچه ۱۵۰۰ تنی الوند هستند. بنا بر این گزارش ناو خارک ۲۵۰ خدمه دارد و ناوچه الوند نيز مجهز به اژدر و موشک‌های ضدکشتی است. قرار است این کشتی‌ها عازم سوریه شوند.

در همين حال در پی صدور مجوز عبور ناوهای ايرانی از کانال سوئز، آمريکا گفته است تحرکات ايران را در منطقه زير نظر دارد.

آويگدور ليبرمن، وزير امور خارجه اسرائيل نیز چند روز پيش گفته بود ايران با اعزام دو ناو به کانال سوئز دست به اقدام «تحريک آميز» زده است.

در همین حال خبرگزاری العربیه گزارش داد تحليل‌گران مصری اقدام ايران برای عبور از کانال سوئز به مقصد سوريه را برای «در تنگنا قرار دادن شورای نظامی مصر» که قدرت را موقتاً در اين کشور در اختيار دارد، ارزيابی کرده‌اند.

فراج اسماعیل، روزنامه‌نگار مصری به العربیه گفته است «هدف ايران برای عبور دادن دو ناو جنگی در اين شرايط و اظهارات حسن نصرالله رهبر حزب‌الله لبنان برای امکان تسلط بر منطقه الجليل در شمال اسرائيل، به‌منظور در تنگنا قرار دادن دولت مصر صورت می‌گيرد.»

به گفته وی «اگر حمايت دولت ايران از قيام مردم مصر صادقانه بود، دست به چنين اقدامی نمی‌زد.»