پایبندی به قانون، راهحل مشکلات و رفتار دوگانه آمریکا در برابر مصر از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
«پایبندی به قانون، راهحل مشکلات»
سرمقاله امروز روزنامه آرمان با عنوان «نياز هميشگی به قانونگرايی» در مورد اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و دولت است.
در این سرمقاله میخوانیم: «درباره ارتباط فعلی دولت و مجلس میتوان گفت که اين روابط بايد مستحکمتر از وضع موجود باشد. اين ديدگاه مبتنی بر چند استدلال است. نخست آنکه دولت و مجلس ظاهراً هر دو از يک جناح سياسی هستند. طبيعتاً انتظار مردم از اين دو قوه آن است که مشکل سياسی با يکديگر نداشته باشند. دوم آنکه ما در شرايطی هستيم که دشمن نسبت به هر زمان ديگر تهديداتش را عليه کشور ما افزايش داده است.»
نویسنده سرمقاله افزوده: «وقتی دشمنان در ما طمع میکنند طبيعتاً ما بايد با هم يک تن واحد باشيم. موضوع سومی هم اين ضورت را افزايش میدهد. تحريمهايی است که کشورهای غربی بر ما تحميل کردند. همه اين موارد ضرورت همدلی را در فضای عمومی کشور افزايش میدهد.»
در ادامه سرمقاله آمده: «راهحل اين مسئله نيز حول محور قانون حرکت کردن است ولی با اين حال، اختلافهایی همچنان بين دولت و مجلس وجود دارد. البته گاهی اوقات توصيه بزرگان باعث میشود برای مدت کوتاهی اين اختلافنظرها فروکش کند، اما در واقع اين اقدامات همانند يک مسکن میماند که برای مدتی مشکل را رفع میکند و راه حل اساسی نيست.»
در پايان اين سرمقاله میخوانيم: «تنها راه حل اين (مسئله) تمکين به قانون است. دولت بايد بپذيرد که قانون را نعل به نعل عمل و در اعمال آن اعمال سليقه نکند. اگر قانون شکنی قبيح شود و حتی به قانونی که قبول ندارند، عمل کنند، در اين صورت همه اختلافنظرها از بين خواهد رفت. برای اداره مملکت بايد از کارهای موقتی پرهيز کرد و به کارهای ماندگار عنايت ويژهای داشت.»
«رفتار دوگانه آمریکا در برابر مصر»
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «آمريکا بر سر دو راهی» در مورد واکنش «متناقض و دوگانه» آمریکا در برابر تحولات مصر است.
در اين سرمقاله آمده است: «قيام مردم به پاخاسته مصر دومين هفته خود را پشت سرنهاد. ورود به سومين هفته اين اعتراضات شکوه و عظمت ديگری داشت به نحوی که خبرگزاریهای مختلف جهان، گستردگی جمعيت را به هيچ وجه با ۱۴ روز گذشته قابل قياس ندانستند. درست است که حسنی مبارک ديکتاتور مصر و دستيارانش با حمايتهای پنهان آمريکا تا کنون از قدرت کنارهگيری ننمودهاند اما بايد بپذيريم که دستآوردهای اين قيام تا اينجای کار قابل توجه بوده و راه رسيدن به هدف را هموار خواهد نمود.»
اين سرمقاله افزوده: «کمتر کسی در وابستگی شديد و ۳۰ ساله حسنی مبارک به آمريکا ترديد دارد. اين بدان معناست که اگر کاخ سفيد اراده کند مبارک و دارو دستهاش اريکه قدرت را رها خواهند نمود. اما مقاومتهای حاکميت نشاندهنده رضايت و تلاش کاخ سفيد برای ماندگاری مبارک در قدرت تا فراهم شدن زمينه انتقال راه نوکری به آمريکا و همپيمانی با رژيم صهيونيستی به سرکردگی ژنرال سليمان است.»
در بخش دیگری از سرمقاله مردمسالاری آمده است: «جهان اينک شاهد نمايش دو چهره از مسوولان آمريکايی است. يک چهره که در ظاهر با مردم به پاخاسته مصر همراه بوده و شخص اوباما صريحاً گفت که صدای جوانان مصر را شنيده است. در اين بازی سياسی رئيسجمهور، معاون رئيسجمهور و وزير خارجه اين کشور بر لزوم تغييرات اساسی و انتقال سريع قدرت در مصر سخن میگويند. اما آنچه در عمل در حال وقوع است چهره ديگری را از کاخ سفيد در برابر ديدگان مصریهای مبارز به نمايش گذاشته است. در پس اين چهره آنچه برای واشنگتن مهم و اساسی است، حفظ وضع موجود و تداوم سياستهای سازشکارانه ۳۰ سال گذشته در مصر و برقراری و حفظ امنيت رژيم صهيونيستی است.»
نويسنده سرمقاله افزوده: «آمريکا در بوته آزمايشی ديگر قرار گرفته است. يا بايد همچنان از رژيمی ديکتاتور که به شدت مورد تنفر و انزجار مردم مصر قرار دارد، حمايت نمايد. در اين صورت تجربه تلخ مقابله و مخالفت ملت ايران اين بار در مصر فراروی کاخ سفيد قرار خواهد گرفت. راه دوم آن است که به نظر و خواست مردم مصر احترام گذاشته و دست از حمايت از ديکتاتور حاکم بر دارد. در اين صورت اگر چه موجبات رنجش و خشم مقامات رژيم صهيونيستی و لابی پرنفوذ آن در آمريکا را فراهم خواهد نمود اما بيش از اين چهره آمريکا نزد ملتهای مسلمان تخريب نخواهد گرديد.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «۳۲ سال نوسازی اقتصادی»
سرمقاله امروز روزنامه ابتکار با عنوان «شبکهسازیهای اجتماعی از فيسبوک تا مساجد»