گروهی از هواداران جنبش سبز (جنبش مخالفان حکومت ايران) صفحه ۲۵ بهمن را در حمايت از تظاهرات ۲۵ بهمن ۸۹ در شبکههای اجتماعی فيسبوک و توئيتر راهاندازی کردهاند.
به گزارش وبسایت کلمه، پس از انتشار خبر درخواست مجوز برای تظاهرات ۲۵ بهمن از سوی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالف دولت، «سایتهای سبز برای استفاده از پتانسيلهای شبکههای اجتماعی مجازی همچون فيسبوک و توئيتر، اقدام به انتشار گسترده خبر گشایش صفحات فيسبوک و توئيتر ٢۵ بهمن کردهاند.»
به نوشته کلمه، این صفحات آخرين پوسترها، بيانيهها و اخبار لحظهبهلحظه مربوط به راهپيمايی ٢۵ بهمن را منتشر میکنند.
تا لحظه تنظيم اين خبر (شامگاه دوشنبه ۱۸ بهمن ۸۹) بيش از ۹ هزار نفر در صفحه ۲۵ بهمن فيسبوک عضو شدهاند.
ميرحسين موسوی و مهدی کروبی طی نامهای که تاريخ آن ۱۶ بهمن جاری است از وزارت کشور ايران خواستهاند تا برای «همبستگی با مردم تونس و مصر» به آنها برای روز دوشنبه ۲۵ بهمن ۸۹ اجازه راهپيمايی داده شود.
در ماههای اخير کشورهای عربی از جمله مصر و تونس دستخوش تحولات تازهای شدهاند و در مخالفت با حکومتهای اين کشورها چندين تظاهرات اعتراضی برگزار شده است.
اين دو رهبر مخالف دولت در نامه خود به وزارت کشور نوشتهاند: «به منظور اعلام همبستگی با حرکتهای مردمی در منطقه بهويژه قيام آزادیخواهانه مردم تونس و مصر عليه حکومت استبدادی در کشور، درخواست صدور مجوز برای دعوت به راهپيمايی مردمی طبق اصل ۲۷ قانون اساسی در جهت حمايت از قيام مردم اين دو کشور مسلمان را در روز دوشنبه ۲۵ بهمن ساعت سه بعدازظهر از ميدان امام حسين تا ميدان آزادی را داريم.»
بنا بر اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران، برگزاری تجمعات و راهپيمايی «بدون حمل سلاح» و بهشرط آنکه «مخل مبانی اسلام» نباشد، آزاد است.
در همین حال يکی از مشاوران ميرحسين موسوی، مخالفت احتمالی حکومت ايران با برگزاری راهپيمايی را نشانه «ترس حکومت از حرکتهای مردمی» توصيف کرده است.
اردشير اميرارجمند، مشاور ميرحسين موسوی به وبسايت جنبش راه سبز (جرس)، گفت درخواست راهپيمايی «آزمونی بر ادعای آنهايی است که مدتی است میگويند جنبش سبز مرده و وجود ندارد.»
مشاور موسوی در ادامه گفته است «خودکامگان وطنی بايد بپذيرند که حق تعيين سرنوشت يک حق جهانی است و هيچ تفاوتی بين ايران و مصر و تونس نيست.»
همچنین روزنامه کيهان که مدير آن توسط آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی منصوب میشود، امروز در واکنش به نامه موسوی و کروبی نوشت: «به نظر میرسد تقلای اخير موسوی و کروبی که تحت فشار آميخته با اهانت و تحقير رسانههای زنجيرهای ضدانقلاب انجام گرفته، تحرکی برای کاستن از بدبختیهای اسرائيل و آمريکاست.»
وزارت کشور ايران تاکنون به نامه موسوی و کروبی واکنشی نشان نداده است. در ۲۰ ماه گذشته که از انتخابات بحثبرانگيز رياستجمهوری ايران میگذرد، دولت هيچگاه با درخواست مخالفان برای برگزاری راهپيمايی موافقت نکرده است.
اینکه بالاخره آقای موسوی و کروبی عزیز از انفعال خارج شده و ابتکار عمل را بدست گرفته اند، گام بزرگی برای حرکتی دوباره مردم خواهد بود.
اما این عزیزان نباید به این بسنده کنند و در روزهای آتی بیانیه های دیگری در تقویت این حرکت ملی صادر کنند تا
۱- به مردم اطمینان دهند که این حضور برای دستیابی به یک نتیجه کارآمد همچون آزادی زندانیان سال گذشته و … ادامه خواهد یافت.
۲- سلامت مردم را در این راهپیمایی بر عهده بگیرند و آنان را بر این حضور مصمم کنند.
چند راهکار زیر در این زمینه به نظر این جانب می رسد:
۱- ارسال بیانیه برای ارتش و سپاه و درخواست از نیروهای وفادار به مردم در این دو نهاد که در اکثریت هم قرار دارند برای پیوستن به صف ملت و حفظ امنیت مردم
۲- صدور بیانیه ای برای حاکمیت و اخطار به آنان بر عقوبت اعمال هر نوع خشونتی علیه مردم
(حاکمیت با باز گذاردن راه رسیدن اخبار اعدام و تجاوز و شکنجه و زندان به گوش مردم خود را به خیال خود بیمه کرده است اینک نوبت آقایان کروبی و موسوی است که آنان را از عقوبت هر گونه خشونتشان بترسانند)
۳- گروهها و احزاب و دانشگاهیان و مراجع و هر آنکه برای ایران دل می سوزاند باید در حمایت از این حرکت و تهییج ملی و شرکت در برنامه حفظ سلامت و حرمت مردم در این راهپیمایی اعلام آمادگی کنند. آقای موسوی و کروبی می توانند بطور علنی از تمامی این افراد دعوت نموده و تقاضای اعلام موضع گیری نمایند.
کاربر مهمان / 07 February 2011