یکی از مشاوران ميرحسين موسوی، مخالفت احتمالی حکومت ايران با برگزاری راه‌پيمايی را نشانه «ترس حکومت از حرکت‌های مردمی» توصیف کرد.

اردشیر امیرارجمند، مشاور ميرحسين موسوی به وب‌سايت جنبش راه سبز (جرس)، گفت درخواست راه‌پيمايی «آزمونی بر ادعای آن‌هايی است که مدتی است می‌گويند جنبش سبز مرده و وجود ندارد.»

ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالف دولت طی نامه‌ای که تاريخ آن ۱۶ بهمن جاری است از وزارت کشور ايران خواسته‌اند تا برای «همبستگی با مردم تونس و مصر» به آن‌ها اجازه راه‌پيمايی داده شود.

در ماه‌های اخير کشورهای عربی از جمله مصر و تونس دست‌خوش تحولات تازه‌ای شده‌اند و در مخالفت با حکومت‌های اين کشورها چندين تظاهرات اعتراضی برگزار شده است.

اين دو رهبر مخالف دولت در نامه خود به وزارت کشور نوشته‌اند: «به منظور اعلام همبستگی با حرکت‌های مردمی در منطقه به‌ويژه قيام آزادی‌خواهانه مردم تونس و مصر عليه حکومت استبدادی در کشور، درخواست صدور مجوز برای دعوت به راه‌پيمايی مردمی طبق اصل ۲۷ قانون اساسی در جهت حمايت از قيام مردم اين دو کشور مسلمان را در روز دوشنبه ۲۵ بهمن ساعت سه بعدازظهر از ميدان امام حسين تا ميدان آزادی را داريم.»

بنا بر اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران، برگزاری تجمعات و راه‌پيمايی «بدون حمل سلاح» و به‌شرط آنکه «مخل مبانی اسلام» نباشد، آزاد است.

هواداران جنبش سبز (جنبش مخالفان حکومت ایران)، درخواست راه‌پیمایی برای روز دوشنبه ۲۵ بهمن ٨٩ را یادآور تظاهرات میلیونی «دوشنبه ۲۵ خرداد ١٣٨٨» معرفی کرده‌اند و آن را دارای «نشانه و پیام» دانسته‌اند.

۲۵ خرداد ٨٨، با وجود مخالفت دولت با برگزاری تظاهرات، معترضان به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در  تهران راه‌پیمایی سکوت برگزار کردند. شمار شرکت‌کنندگان در این راه‌پیمایی بین یک تا سه میلیون نفر برآورد شده است.

اردشير اميرارجمند در ادامه گفت‌وگو با جرس افزوده اگر حکومت ايران با درخواست راه‌پيمايی مخالفت کند، «به هيچ وجه صلاحيت ندارد درباره مردم ديگر کشورها اظهار نظر کند.»

جمهوری اسلامی ايران «سرکوب مردم» توسط حکومت‌های منطقه را محکوم کرده و با حمايت از اعتراضات مردم مصر، از دولت اين کشور خواسته تا خواسته‌های معترضان را بپذيرد.

مشاور موسوی در ادامه گفته است «خودکامگان وطنی بايد بپذيرند که حق تعيين سرنوشت يک حق جهانی است و هيچ تفاوتی بين ايران و مصر و تونس نيست.»

به گفته وی «هر جماعتی وقتی که می‌خواهد از حقوق ملت ديگری دفاع کند، اول بايد در صدد تحقق و تضمين حقوق مردم خودش باشد و در جامعه جهانی و در عصر کنونی حق تعيين سرنوشت يک حق اصلی و اساسی است و تنها راه دسترسی به اين حق نيز صندوق‌های رأی است و بايد دولت ما نيز به اين مهم گردن گذارد.»

روزنامه کيهان که مدير آن توسط آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی منصوب می‌شود، امروز در واکنش به نامه موسوی و کروبی نوشت: «به نظر می‌رسد تقلای اخير موسوی و کروبی که تحت فشار آميخته با اهانت و تحقير رسانه‌های زنجيره‌ای ضدانقلاب انجام گرفته، تحرکی برای کاستن از بدبختی‌های اسرائيل و آمريکاست.»

وزارت کشور ايران تاکنون به نامه موسوی و کروبی واکنشی نشان نداده است. در ۲۰ ماه گذشته که از انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران می‌گذرد، دولت هيچ‌گاه با درخواست مخالفان برای برگزاری راهپيمايی موافقت نکرده است.