فاطمه مسجدی، فعال حقوق زنان در شهر قم  روز گذشته، جمعه هشتم بهمن ماه از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.

به گزارش وب سایت تغییر برای برابری، وی در راه سفر از قم به تهران، از سوی مامورانی که مشخص نیست از سوی کدام نهاد امنیتی بودند، دستگیر شده است.
 
فاطمه مسجدی، ۱۷ شهریور ماه سال ۱۳۸۸ به همراه مریم بیدگلی بازداشت شده بود. دادگاه تجدیدنظر ۱۶ آذر ماه سال جاری این دو فعال حقوق زنان در شهر قم را به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
 
این بازداشت در حالی است که به گزارش تغییر برای برابری، دفتر حقوق بشر قوه قضائیه و حوزه ریاست قوه قضائیه با ارسال نامه‌هایی به رئیس کل دادگستری قم پیگیر پرونده مریم بیدگلی و فاطمه مسجدی برای اجرای ماده ۱۸ و اعاده دادرسی بوده‌اند.
 
دادگاه بدوی اتهام این دو فعال زن را «تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه فمینیستی علیه نظام (کمپین یک میلیون امضا)» اعلام کرده و برای هر کدام از آنها یک سال حبس تعزیری صادر کرده بود.
 
دادگاه تجدیدنظر نیز با وارد ندانستن دفاعیات آنها، فقط به دلیل «فقدان سابقه کیفری»، حکم یک سال حبس آنان را به شش ماه حبس تقلیل داد.
 
جمعی از فعالان حقوق زنان روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای اعتراض خود را به احکام صادره علیه فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی اعلام کرده‌اند. این بیانیه د حالی صادر می‌شود که پس از بازداشت فاطمه مسجدی، نگرانی‌هایی درباره بازداشت مریم بیدگلی نیز وجود دارد.
 
در بخشی از این بیانیه آمده‌است: «فعالیت در کمپین یک میلیون امضا جرم نیست. این موضوعی است که پس از بازداشت فعالان کمپین بارها و بارها توسط قضات دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی ایران به اشکال گوناگون بیان شده‌است. دادگاه فعالیت در کمپین را مصداق اتهاماتی چون تبلیغ علیه نظام ندانسته بود. در این احکام جمع آوری امضا برای کمپین همانند اقدامات هر شهروند ایرانی نظیر درخواست برای آسفالت خیابان ذکر شده‌است. اما این بار شعبه‌ای دیگر از همان دادگاه دو تن از فعالان حقوق زنان در کمپین، فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی را به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق جمع آوری امضا محکوم کرده‌است.»
 
امضاکنندگان این بیانیه با محکوم کردن «برخوردهای غیرقانونی» با فعالان حقوق زنان، خواستار لغو حکم فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی شده و نگرانی خود را از احکام صادره برای فعالین کمپین اعلام کرده‌اند.
 
در پنج سال گذشته از زمان آغاز به کار کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز حدود 50 نفر از فعالان این کمپین بازداشت شده‌اند، با این وجود هیچ کدام از آنها به دلیل «فعالیت در کمپین» محکوم نشده‌اندو بسیاری از آنها در دادگاه حکم برائت دریافت کرده‌اند.