انبار باروت در جهان عرب و بازی در میدان دشمن از موضوعهای سرمقاله روزنامههای بامداد امروز ايران است.
«انبار باروت در جهان عرب»
سرمقاله امروز روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «زنجيره سقوط ديکتاتورها» در مورد ناآرامیهای اخیر در کشورهای عربی است.
نويسنده سرمقاله جمهوری اسلامی نوشته است: «مصر در يک قدمی پيروزی انقلاب و سقوط حسنی مبارک قرار دارد. اين، سرنوشتی است که در انتظار بسياری از کشورهای عربی است. درست است که تحولات جديد در کشورهای عربی از تونس آغاز شد، ولی واقعيت اين است که تونس فقط يک بهانه بود. جهان عرب، انبار باروتی است که با يک جرقه آتش میگيرد و حکام آن يکی پس از ديگری سقوط میکنند.»
در بخشی از اين سرمقاله آمده است: «اينک مردم مصر در تظاهرات چند روز گذشته خود نشان دادند که با خشم فرو خفتهای به صحنه آمدهاند که حداقل ۳۰ سال سابقه دارد. شعارهای مردم قاهره و اسکندريه و اسماعيليه، سوئز و ساير شهرهای مصر و اقدامات و تحرکات قوی و حساب شده آنها نشانگر عمق خشم اين مردم عليه رژيم حاکم است.»
سرمقاله افزوده: «اين روزها ساير کشورهای عربی از شمال آفريقا گرفته تا جنوب خليج فارس نيز در التهاب بهسر میبرند. در يمن، علی عبدالله صالح، که او هم ۳۲ سال است يکهتازی میکند و چندی قبل خود را رئيسجمهور مادامالعمر يمن ناميده بود، از ترس خشم مردم اين کشور وادار به عقبنشينی شده است. او بعد از سقوط بن علی و شعلهور شدن خشم انقلابی مردم يمن، اعلام کرد از مادامالعمر بودن رياست جمهوری خود صرفنظر کرده است. اين عقبنشينی البته فايدهای نداشت و مردم يمن بر شدت اعتراضات افزودند و در روزهای اخير تظاهرات در يمن نيز به راه افتاده که درحال گسترش است. عمرالبشير نيز در سودان حکومت لرزانی دارد. او نيز از سه دهه قبل بر اريکه قدرت تکيه زده و حاضر نيست کنار برود.»
در بخش ديگری از سرمقاله میخوانيم: «اينکه تعدادی از شيوخ جنوب خليج فارس با دستپاچگی اقدام به تقسيم پول ميان مردم کردهاند نشان میدهد آنها نيز تاج و تخت خود را در معرض نابودی میبينند. اين واقعيت را نمیتوان انکار کرد که امواج توفنده انقلاب به اين شيخنشينها هم رسيده کما اينکه اردن و عربستان را نيز تکان داده است. آنچه مسلم است اي انست که زنجيره سقوط ديکتاتورها از غربیترين نقطه شمال آفريقا تا شرقیترين نقطه خاورميانه عربی را فرا گرفته و جهان عرب در انتظار رويدادهای مهم و سرنوشت سازی است که دوران جديدی را در تاريخ جهان اسلام رقم خواهد زد.»
«بازی در میدان دشمن»
سرمقاله امروز روزنامه کيهان با عنوان «بر بام رسانه چرا؟» در مورد نامه انتقادی محمود احمدینژاد، رئیسجمهور ایران به نمایندگان مجلس است که به نوشته نویسنده این سرمقاله انتشار آن «دور از انتظار» و «بازی در میدان دشمن» است.
در اين سرمقاله آمده است: «روز سهشنبه پنج بهمن ماه جاری، آقای دکتر احمدینژاد در اقدامی تعجبآور و غيرمنتظره، نامه سرگشادهای خطاب به نمايندگان مجلس شورای اسلامی منتشر کرد که بلافاصله با استقبال گسترده و ذوقزدگی فراوان رسانههای بيگانه و دنبالههای فتنهگر داخلی آنها روبرو شد.»
اين سرمقاله افزوده: «رهبرمعظم انقلاب چندین بار در بياناتی، نسبت به رسانهای شدن اختلاف مسئولان هشدار جدی دادهاند و اين اختلافات را طبيعی و در نشستهای صميمانه و کارشناسی قابل حل دانستهاند. بهعنوان مثال، تصميم مجمع تشخيص مصلحت نظام برای خارج کردن بانک مرکزی از چرخه اختيارات دولت که آقای احمدینژاد به حق آن را ناشايست و غيرقانونی دانستهاند، در حالی از سوی ايشان در نامه سرگشاده مورد اشاره مطرح شده است که تصميم مجمع تشخيص مصلحت با ورود رهبر معظم انقلاب لغو شده بود بنابراين طرح آن در نامه ياد شده، ضرورتی نداشت.»
در بخش ديگری از سرمقاله کیهان آمده است: «شماری از گلايه های آقای احمدینژاد -نظير آنچه درباره بانک مرکزی آوردهاند- را وارد میدانيم ولی آميختن گلايههای وارد و ناوارد و مخصوصاً انتشار رسانهای آن دور از انتظار بوده و هست. ضمن آن که دو قوه مقننه و قضائيه و برخی از اعضای مجمع تشخيص مصلحت نظام که در اصولگرايی آنان ترديدی نيست هم گلايههای درخور توجهی از آقای احمدینژاد و دولت دارند که اجتناب ايشان از اجرای برخی مصوبات مجلس از جمله آنها است.»
نويسنده سرمقاله افزوده: «بيانيه مجمع تشخيص مصلحت نظام در واکنش به نامه آقای احمدینژاد و نامه سرگشاده چند تن از نمايندگان مجلس در پاسخ به نامه رئيسجمهور نيز از دايره انتقادی که دراين يادداشت آمده، بيرون نيست، چرا که رسانهای کردن اختلافات به قول آقا بازی در ميدان دشمن است و اين گلايهها يا پاسخها میتوانست با خويشتنداری، بيرون از بام رسانهای صورت پذيرد.»
ساير مطبوعات:
سرمقاله امروز روزنامه مردمسالاری با عنوان «برنامه تحول در نظام اداری؛ نقطه سر خط»
سرمقاله امروز روزنامه دنيای اقتصاد با عنوان «نهضت ايجاد اشتغال؛ چگونه؟»