کاهش قابل توجه کمک‌های سازمان ملل اعتراض فلسطینیان غزه را برانگیخته‌است.

کارگران غزه در حال توزیع آرد کمکی آژانس پناهندگان - عکس: AFP
کارگران غزه در حال توزیع آرد کمکی آژانس پناهندگان – عکس: AFP

به گزارش شبکه خبری «الجزیره»، ساکنان غزه برای چندمین بار در برابر ساختمان سازمان ملل در این شهر دست به تجمع زدند.

بر اساس این گزارش، سازمان ملل کمک‌های خود به غزه را در زمینه جیره‌های غذایی، مراقبت‌های بهداشتی و برنامه‌های آموزشی به شدت کم کرده‌است. خدمات یادشده از سوی آژانس کار و امداد سازمان ملل به مردم غزه ارائه می‌شد. این کاهش به وخیم‌ترشدن وضعیت مالی در غزه نیز انجامیده‌است.

دو سال پیش از این، بسته‌های کمکی که شامل شکر، روغن و آرد می‌شوند، حداقل چهاربار در سال در اختیار خانواده‌های محصور در غزه قرار می‌گرفت. اکنون این کمک‌ها به حداکثر دو بار در سال کاهش یافته‌است.

جمعیت غزه همزمان با کاهش کمک‌های سازمان ملل افزایش پیدا کرده‌است. به گزارش الجزیره اما هیچ درمانگاه جدیدی در چند سال اخیر در غزه ساخته نشده و ۲۵ موقعیت پرستاری نیز به دلیل کاهش کمک‌ها حذف شده‌است.

سیاست‌های ریاضتی در سازمان ملل

آژانس کار و امداد سازمان ملل در سال جاری با کسری کمک‌های مالی روبرو شد. این کسری به ۷۰ میلیون دلار رسید و به کاهش خدمات این آژانس انجامید.

عدنان ابو حسنه، سخنگوی آژانس کار و امداد سازمان ملل در غزه به الجزیره گفت که سازمان متبوع او در عین مشکلات به خدمات‌رسانی در غزه ادامه می‌دهد. او تمهیدات ریاضتی اخیر را راهی برای کاهش از فشارهای مالی دانست. این تمهیدات به بازنگری در اولویت‌های این آژانس انجامیده‌است.

تمهیدات ریاضتی در حالی به اجرا گذاشته شده‌اند که افراد نیازمند به کمک آژانس امدادرسانی از ۸۰ هزار تن در سال ۲۰۰۰ به یک میلیون در سال ۲۰۱۶ رسیده‌است.

در عین حال، میزان بیکاری در غزه از ۴۰ درصد فراتر رفته‌است.


بیشتر بخوانید