بر اساس آمار نيروهای امنيتی مصر از آغاز اعتراضات خيابانی عليه حکومت حسنی مبارک تا کنون دست‌کم هزار نفر دستگير شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، يک مقام امنيتی مصر گفت از روز سه‌شنبه تا کنون که مردم معترض در خيابان‌ها دست به تظاهرات ضد دولتی زده‌اند، دست‌کم هزار نفر در زندان به سر می‌برند.

مصر در حال حاضر دوران بی‌سابقه‌ای را از سر می‌گذارند که در آن مردم با وجود ممنوعيت‌های اعلام شده از سوی دولت، در اعتراض به حکومت ۳۰ ساله حسنی مبارک، رئيس جمهور اين کشور به خيابان‌ها می‌آيند.

با اين‌که از آغاز اين اعتراضات تاکنون دست‌کم شش نفر کشته شده‌اند، امروز نيز مخالفان دولت اعلام تظاهرات کرده‌اند.

اين تظاهرات را «جنبش ششم آوريل» که طرفدار دمکراسی است فراخوانده است. «جنبش ششم آوريل» در صفحه فيس‌بوک خود نوشته است «پنج‌شنبه روز تعطيلات نيست».

همچون وقايع تونس، مردم معترض در مصر نيز که اکثر آنان را جوانان تشکيل می‌دهند فراخوان‌های خود را از طريق شبکه‌های اجتماعی اينترنت، مانند فيس‌بوک و تويتر منتشر می‌کنند.

روز گذشته با وجود اعلام ممنوعيت هر گونه تظاهراتی توسط دولت اين کشور مردم بسياری به خيابان‌ها آمدند و عليه حکوت شعار دادند.

در قاهره و سوئز پليس با تظاهرکنندگان درگير شد و با شليک گاز اشک‌آور و گلوله‌های مشقی سعی در متفرق کردن مردم داشت. مردم نيز با پرتاب سنگ به نيروهای پليس حمله کردند.
 

بر اساس اطلاعاتی که بيمارستان‌ها منتشر ساخته‌اند يک تظاهرکننده و يک پليس در اين درگيری‌ها جان خود را از دست دادند. پيش از اين تعداد کشته‌شدگان دو روز گذشته چهار نفر گزارش شده بود.
 

محمد البرادعی، رئيس سابق آژانس بين‌المللی انرژی اتمی و از مخالفان سرسخت حسنی مبارک اعلام کرده است که به مصر بازخواهد گشت.

علی البرادعی، برادر محمد البرادعی به خبرگزاری فرانسه گفت که وی قرار است شامگاه امروز از طريق وين به مصر برود.

البرادعی که زاده مصر است از اعتراضات اخير مردم پشتيبانی کرده است.
 

همچنين امروز در يمن نيز مخالفان دولت به خيابان‌ها آمدند و عليه حکومت علی‌عبدالله صالح دست به تظاهرات زدند. صالح از سال ۱۹۷۸ به‌عنوان رئيس جمهور يمن بر مسند قدرت است.
 

پس از وقايع يک ماه اخير در تونس و اعتراضات مردم اين کشور که منجر به فرار زين‌العابدين بن‌علی، رئيس جمهور اين کشور شد، تحولات تازه‌ای در کشورهای عربی در شرف تکوين است که ناظران سياسی از آن به‌عنوان تحولات بی‌سابقه جهان عرب در دهه‌های اخير ياد می‌کنند.