بنفشه نايب‌پور، دختر زهرا بهرامی، زندانی محکوم به اعدام گفت اتهام حمل مواد مخدر توسط مادرش صحت ندارد و تحت فشار از او اعتراف گرفته‌اند.

به گزارش کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، دختر زهرا بهرامی شهروند ايرانی- هلندی که هم اکنون با حکم اعدام به جرم حمل مواد مخدر در زندان به‌سر می‌برد گفت اتهام مادرش سياسی است و مقامات دولت ايران می‌خواهند با حکم اعدام برای مادرش توجه دولت هلند به ايران را تحت تأثير قرار دهند.

بنفشه نايب‌پور گفت عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران وعده‌های بسياری به آن‌ها داده و گفته بود که اگر مصاحبه نکنيد حتمأ کمک می‌کنيم اما خانواده زهرا بهرامی نه تنها جوابی نگرفتند بلکه حکم سنگين اعدام برای مادرش صادر شد.

وی گفت از آن‌جا که می‌داند در صورت مراجعه دوباره به دادستانی باز هم جوابی نخواهد گرفت منتظر اقدامات کشور هلند و سازمان‌های حقوق بشری است.

بنفشه نايب‌پور گفت: «هميشه مادرم می‌گويد اعترافاتی که از او گرفتند و در مصاحبه تلويزيونی شرکت کرده است همه تحت فشار بوده و مجبور به اين کار شده است چون به او وعده و وعيد کمک داده بودند که متأسفانه هيچ کمکی هم نشد.»

وی در مورد اتهام حمل مواد مخدر توسط مادرش گفت: «من که دخترش هستم هيچکدام از اين اتهام‌ها را قبول ندارم و مادرم نيز در دادگاه گفت که در بازجويی‌ها چون تحت فشار بوده مجبور به گفتن اين حرف‌ها شده است.»

فرزند زهرا بهرامی افزود: «مادر من اهل اين صحبت‌ها نيست، حتی سيگار هم نمی‌کشد چه برسد به اين‌که مواد مخدر داشته باشد. اصلأ کسی که در تجمعات انتخابات شرکت می‌کند و جان خودش را به خطر می‌اندازد چطور ممکن است که هم‌زمان برعليه کشورش چنينی اقدامی انجام دهد.»

وی گفت که در پرونده مادرش ضدونقيض بسيار است و هيچ‌کدام از اتهامات وی با هم سنخيت ندارند.

بنفشه نايب پور تأکيد کرد که مادرش ابتدا به جرم سياسی دستگير شد و بايد به اين جرم سياسی‌اش رسيدگی می‌شد اما «به‌طور کل اين اتهامش را فراموش کردند.»

وی هدف مقامات ايران از طرح اتهام حمل مواد مخدر به مادرش را «منحرف ساختن ذهن مردم از انتخابات» و «منحرف ساختن افکار عمومی، فعالان و سازمان‌های مدافع حقوق بشری» دانست و افزود: «ما اصلأ اين اتهام را قبول نداريم.»

دختر زهرا بهرامی گفت که خانواده وی «تحت هيچ شرايطی» اتهام همکاری مادرش با انجمن پادشاهی ايران را نيز قبول ندارد و تنها اتهام شرکت در تجمع روز عاشورای سال گذشته را می‌پذيرد.

بنفشه نايب‌پور اظهار داشت که به دليل پی‌گيری مسائل مربوط به مادرش، خود وی چندين بار تهديد به بازداشت شده است.

وی با بيان اين‌که آخرين بار سه‌شنبه هفته گذشته مادرش را ملاقات کرده، افزود: «هيچ وقت او را تا اين حد افسرده نديده بودم.»

بنفشه نايب‌پور از سازمان‌های مدافع حقوق بشر تقاضا کرد که «هر کمکی از دست‌شان برمی‌آيد انجام دهند.»

زهرا (سارا) بهرامی ۴۵ ساله و فارغ التحصيل رشته موسيقی، در جریان حوادث پس از انتخابات سال گذشته در تهران و پس از روز عاشورا بازداشت شده است. وی دی‌ماه گذشته به اتهام «نگهداری مواد مخدر» از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به اعدام محکوم شد.

دادگاه گفته است که «در منزل زهرا بهرامی ۴۰۰ گرم کوکائين و ۴۰۰ گرم ترياک پيدا شده است» که بر اساس قوانين ايران نگهداری بيش از ۳۰ گرم هروئين، حکم اعدام دارد. اما در مورد ترياک، نگهداری بيش از ۲۰ کيلو حکم اعدام دارد.

غلام‌حسين محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائيه ايران و رامين مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه اين کشور نيز چندی پيش اعلام کردند که حکم اعدام زهرا بهرامی در رابطه با حمل مواد مخدر است.

پس از انتشار خبر محکومیت بهرامی، اوری روزنتهال، وزير امور خارجه هلند از سفارت ايران در اين کشور خواست تا هر چه «سريع‌تر» درباره سرنوشت وی روشنگری کند.

وزير امور خارجه هلند با انتشار اطلاعيه‌ای در اين‌باره اظهار «نگرانی» کرد و نوشت: «وزارت امور خارجه و سفارت ما در تهران پی‌گير اطلاعاتی در اين زمينه هستند تا بتوانند برای برگزاری محاکمه‌ای عادلانه کمک کنند.»

حکم اعدام زهرا بهرامی قطعی نشده و برای بررسی به دادستانی کل ايران فرستاده شده است.