بيش از ۱۳۰ نفر از استادن دانشگاه و روشنفکران از سراسر جهان با ارسال نامه‌ای به آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران خواهان آزادی ابراهيم يزدی، دبير کل نهضت آزادی و همه زندانيان سياسی شدند.

به گزارش تارنمای کلمه، نويسندگان اين نامه «اعتراض صلح‌آميز در برابر سياست‌های دولت» را تنها جرم زندانیان سياسی برشمرده‌اند و بازداشت آن‌ها را «نقض غير قابل توجيه» اصول و روابط پذيرفته شده بين‌المللی حقوق بشر» خوانده‌اند.

به نوشته امضاکنندگان اين نامه، «ابراهيم يزدی، انسان والايی ست که بيش از ۶۰ سال از زندگی خود را به اصلاحات دموکراتيک در ايران و ترويج احترام به حقوق بشر در سراسر جهان اسلام اختصاص داده است.»

در ادامه اين نامه آمده: «بيش از ٣٠ سال است که ابراهيم يزدی، مظهر اعتدال در داخل ايران بوده و پيوسته مخالفت خود را نسبت به اقدامات خشونت‌آميز بعضی از دولت‌مردان که منجر به دشمنی در جامعه و نقض کرامت انسانی می‌گردد، اعلام داشته است.»

نويسندگان نامه از آيت‌الله خامنه‌ای خواسته‌اند تا به «ناديده گرفته شدن اصول حقوق بشر که در نهايت باعث از بين رفتن اعتماد بين دولت و ملت ايران و مسدود شدن گفتمان ملی و اصلاح» می‌شود، پایان دهد.

به نوشته امضاکنندگان این نامه «هر زمان که از فعاليت‌های عادی سياسی شهروندان جلوگيری به‌عمل آيد، روش‌های خشونت‌آميز اجتناب‌ناپذيرخواهد بود.»

نويسندگان اين نامه علاوه بر ابراهیم يزدی از نسرين ستوده، محمد نوری‌زاد، مصطفی تاج‌زاده، عبدالله مؤمنی، مجيد توکلی، فريد طاهری، عماد بهاور، بهاره هدايت، جعفر پناهی، ليلا توسلی، مهديه گلرو، محسن ميردامادی، فيض‌الله عرب‌سرخی، عمادالدين باقی، منصور اسانلو، عيسی سحرخيز، مسعود باستانی، احمد زيدآبادی، هدی صابر، نازنين خسروانی، محسن صفايی فراهانی، ريحانه طباطبايی، ساجده کيانوش‌راد، محسن امين‌زاده ، عبدالله رمضان‌زاده، فرزانه رستمی، مهدی محموديان و بهمن احمدی‌امويی نام برده‌اند و خواهان آزادی آن‌ها شده‌اند.

ريچارد فالک، گزارشگر ويژه سازمان ملل در زمينه حقوق بشر، نوام چامسکی، یورگن هابرماس، ارنستو لاکلو، چانتال مافو، جان اسپوزيتو و سارا روی از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.

پس از برگزاری انتخابات بحث‌برانگيز رياست‌جمهوری ايران در سال گذشته، ده‌ها نفر از فعالان سياسی، دانشجويی، زنان و روزنامه‌نگاران در ايران بازداشت شدند.

ابراهيم يزدی روز نهم مهرماه ٨٩ به همراه گروهی از اعضای رهبری نهضت آزادی ايران به اتهام شرکت در مراسم ختم و «نماز جمعه غيرقانونی» در اصفهان بازداشت شد.

همه بازداشت‌شدگان در روزهای بعدی آزاد شدند اما ابراهيم يزدی با گذشت نزديک به دو ماه همچنان در بازداشت و در زندان اوين به‌سر می‌برد.