طرح استيضاح حميد بهبهانی، وزير راه و ترابری ايران، صبح امروز يکشنبه سوم بهمن به درخواست ۲۲ نماينده در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.

به گزارش خبرگزاری‌های ايران، پس از اعلام وصول اين طرح، تعداد امضاکنندگان به ۲۵ نفر افزايش يافت.

حميد بهبهانی که ٧٠ سال دارد، دارای دکترای مدارای دکترای تخصصی عمران با گرايش حمل و نقل و ترافيک است و پيش از وزارت، رئيس دانشکده عمران در دانشگاه علم و صنعت بود.

جواد جهانگيرزاده يکی از نمايندگان استيضاح‌کننده گفت حميد بهبهانی بايد علاوه بر پاسخ‌گويی درباره سوانح هوايی، درباره سوانح جاده‌ای و «عزل و نصب‌های گسترده» در وزارت راه و ترابری پاسخگو باشد.

در آخرين سانحه هوايی در ايران، شامگاه ١٩ دی ٨٩ يک فروند بوئينگ ۷۲۷ متعلق به شرکت هواپيمايی جمهوری اسلامی ايران (هما) در مسير تهران ـ اروميه ساعت ۱۹ و ۴۵ دقيقه در نزديکی فرودگاه اروميه با ۱۰۵ نفر سرنشين سقوط کرد و ٧٨ مسافر کشته و ٢٧ نفر ديگر مجروح شدند.

همچنين دکتر جابر قره‌داغی، رييس مرکز تحقيقات پزشکی قانونی ايران روز گدشته به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت در ٩ ماهه امسال، ۱۹ هزار و ۱۷۶ نفر در تصادفات رانندگی کشته شده‌اند که نسبت به سال گذشته بيش از سه در صد افزايش يافته است.

جواد جهانگيرزاده همچنين گفت علی لاريجانی، رئيس مجلس و نماندگان امضاکننده تحت فشار بوده‌اند. وی توضيح نداد که نمايندگان از سوی چه کسانی تحت فشار بوده‌اند.

احمد جنتی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۷ دی ماه گذشته از «احضار گسترده» وزرا به مجلس انتقاد کرده بود.

به گفته جنتی، «وزرا امروز در مقوله هدفمند کردن يارانه ها مشغله بسياری دارند و در اين شرايط طرح يک سئوال يک نماينده ۱۰ الی ۲۰ ساعت از وقت يک وزير را به خود اختصاص می‌دهد که اين در شرايط امروز صحيح نيست.»

علی مطهری نیز چند روز پيش نيز با انتشار يادداشتی در تارنمای تابناک از دبير شورای نگهبان خواست تا مجلس را «تحقير و تضعيف» نکند.

در يک سال گذشته، اختلافات مجلس شورای اسلامی و دولت افزايش يافته است. اين اختلافات باعث شده که آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران نيز در يکی از سخنرانی‌هايش از مجلس بخواهد تا با دولت «مدارا» کند.

علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران در واکنش به سخنان آيت‌الله جنتی گفت سوال «حق» نمايندگان است.

جهانگيرزاده همچنين گفت: «نمايندگان امضاکننده طرح متعهد شده‌اند برای حفظ جايگاه و اقتدار مجلس امضای خود را پس نگرفته و برای انجام استيضاح تلاش کنند.»

به گفته وی سه شنبه هفته آينده ١٢ بهمن استيضاح بايد در صحن مجلس انجام شود.

در طول بيش از يک سالی که از عمر دولت دهم می‌گذرد، پيش‌تر نيز طرح استيضاح «حميدرضا حاجی‌بابايی، وزير آموزش و پرورش؛ صادق خليليان، وزير جهاد کشاورزی؛ مسعود ميرکاظمی، وزير نفت؛ حميد بهبهانی، وزير راه؛ مصطفی محمدنجار، وزيرکشور؛ علی‌اکبر محرابيان، وزير صنايع و مهدی غضنفری، وزير بازرگانی» شش وزير دولت دهم در مجلس آماده شده‌اند اما هيچ‌گاه مطرح نشد.

علی افشاری، تحليل‌گر سياسی دی ماه گدشته در گفت‌وگو با راديو زمانه درباره دلايل استيضاح اعلام کرد «هرچقدر به پايان عمر اين مجلس نزديک‌تر می‌شويم، نمايندگان برای اين که بتوانند در حوزه‌های خودشان رأی جمع کنند، ناگزير هستند که به خواست‌های مردم توجه نشان دهند.»

به گفته وی «زمينه‌ عام استيضاح‌ها به نگاه متفاوت و اختلافی که بين دولت و مجلس وجود دارد، برمی‌گردد. دولت، رئيس جمهور و به تبع آن وزرا، توجهی به قوه‌ نظارتی مجلس و اعتنايی به نظرات انتقادی نمايندگان نمی‌کنند. اين باعث می‌شود که فضا از حالت تعامل خارج شود و نمايندگان ناگزير برای تحميل خواسته‌هايشان به دولت از ابزار استيضاح استفاده کنند.»