در حالی که سه وزير دولت جديد تونس از ميان مخالفان حکومت برگزيده شدند گروهی از مردم اين کشور حضور افراد سابق حکومت بنعلی را در کابينه جديد برنمیتابند.
سه روز پس از فرار زينالعابدين بنعلی، رئيس جمهوری تونس، نخست وزير وی محمد الغنوشی که توسط فواد المبزع، رئيس جمهور موقت ابقا شده است، تشکيل دولت وحدت ملی را اعلام کرد.
محمد الغنوشی، عضو جمعيت مشروطه دمکراتيک، (RCD) حزب حاکم بر تونس است که فواد المبزع و کمال مرجان، وزير امور خارجه نيز عضو اين حزب هستند.
به گزارش رويترز، صبح امروز (دوشنبه) نزديک به يک هزار نفر با شعارهايی عليه اين حزب در بلوار بورقيبه تونس دست به تظاهرات زدند. آنها فرياد میزدند «مرگ بر حزب ديکتاتور» «مرگ بر RCD».
نيروهای انتظامی با توسل به ماشينهای آبپاش و گاز اشکآور تلاش کردند که جمعيت گردآمده را متفرق سازند.
رويترز مینويسد رهبران جديد در حال تلاش برای تثبيت هر چه سريعتر اوضاع سياسی برای جلوگيری از خطر شورشهای بيشتر و سرکوب بقايای بنعلی هستند.
محمد الغنوشی روز گذشته در سخنان کوتاهی اعلام کرد دولت وحدت ملی «صفحه جديدی را در تاريخ تونس خواهد گشود.»
پس از مذاکرات امروز برای تشکيل دولت جديد، مخالفانی چون احمد نجيبالشابی، رهبر حزب دمکرات ترقیخواه تونس، دکتر مصطفی بنجعفر، از شورای ملی برای آزادی در تونس و احمد ابراهيم، از حزب حرکت الجديد، در اين دولت شرکت خواهند داشت.
احمد نجيبالشابی وزير توسعه منطقهای، مصطفی بنجعفر، وزير بهداشت و احمد ابراهيم وزير آموزش عالی شدند، در حالی که وزير امور خارجه، وزير دفاع، وزير کشور و وزير دارايی مقامهای خود را حفظ خواهند کرد.
محمد الغنوشی امروز ضمن بيان اين خبر آزادی همه زندانيان سياسی تونس را اعلام کرد.
با اين حال حضور اعضای سابق دولت تونس در ميان مردم با مخالفتهايی همراه است. يک شهروند تونسی در گفتوگو با رويترز گفت: «چيزی تغيير نکرده است.»
همچنين منابع نظامی گفتند که نيروهای ويژه تونس روز گذشته در نزديکی کاخ رياست جمهوری با اعضای گارد سابق بنعلی درگير شدند و شليکهای گلوله در طول شب گذشته تا ساعت سه بامداد در حومه منطقه العمران به گوش میرسيد.
ساکنان اين منطقه گفتهاند افرادی را سوار بر خودرو يا بر روی موتورسيکلت و يا پياده ديدهاند که پيش از ناپديد شدن بیهدف شليک میکردهاند. اين ساکنان برای يافتن تکتيراندازان به پشت بامهای خود رفته بودند.
با اينکه از هنگام خروج بنعلی تا امروز تونس کمابيش آرامتر شده است اما در طول روز مردم عادی با حضور خود در خيابانها به کنترل شهر میپردازند.
از سوی ديگر روزنامه لوموند چاپ فرانسه امروز به نقل از منابعی در رياست جمهوری فرانسه خبر داد که خانواده بنعلی به هنگام خروج از تونس با يک و نيم تن طلا کشور را ترک کردهاند.
لوموند نوشت که سازمان امنيت فرانسه در حال بررسی وقايع روز جمعه است که طی آن بنعلی تونس را ترک کرد و موجب سرنگونی رژيم او شد.
با سلام، مهمترین وزارت خانه ها ، یعنی خارجه ، کشور و دفاع و دارایی در دست باند بن علی رئیس جمهور فاسد فراری و ناقض حقوق شهروندان تونسی هست . باضافه اینکه نخست وزیر بن علی ، از نظر سیاسی صلاحیت تشکیل دولت را ندارد /
یعنی اگر مردم و احزاب مردمی مخالف ، اجازه چنین کاری را بدهند بعد از یکسال در به همان پاشنه قدیم خواهد چرخید .
و این یعنی هدر رفتن خونهای معترضین در این سالها و بخصوص یک ماه اخیر.
فرار بن علی، سیاست را هم نشان می دهد . چند روز قبل سارکوزی در میان تظاهرات از بن علی و دولتش حمایت کرد . 3 روز بعد که ساقط شد ، به کشور راهش نداد.
ایا دیکتاتورها از این حوادث درس می گیرند و به مردم خود خدمت می کنند ؟
روزنامه نگار – تورنتو
سعید سلطانپور / 18 January 2011