دبیرخانه شورای تأمین آذربایجان غربی، امروز، شنبه ۲۵ دی ماه از اعدام یک فعال سیاسی در زندان ارومیه خبر داد.
به گزار واحد مرکزی خبر، اتهام این زندانی «عضویت در گروه پژاک» اعلام شده است.
دبیرخانه شورای تأمین آذربایجان غربی میگوید که این حکم پس از تائید در مراجع قضائی در زندان ارومیه اجرا شد.
این گزارش بدون نام بردن از فرد اعدام شده وی را یکی از «اعضای بـا سابقه و مسئول یکی از تیمهای گروه پژاک» اعلام کرده و افزوده است که وی درسال ۱۳۸۳ در کشته شدن یکی از مأموران انتظامی در پاسگاه مرزی گل شیخان شهرستان ارومیه «نقش مستقیم» داشت.
پژاک نام اختصاری «حزب حیات آزاد کردستان» است و در سال ۲۰۰۴ با هدف «سرنگونی حکومت مرکزی در ایران» تاسیس شد. این گروه که تهران آن را به عنوان یک «گروه تروریستی» میشناسد، دارای پایگاههایی در شمال شرق عراق است که از آنها برای فعالیت علیه ایران استفاده میکند.
در یک ماه گذشته شمار زیادی از زندانیان سیاسی و غیر سیاسی در ایران اعدام شدهاند.
به گزارش خبرگزاریهای ایران در دی ماه جاری پنج نفر در لرستان، چهار نفر در اصفهان، یک نفر در اسفراین و دو نفر در بروجرد اعدام شدند. تمامی این افراد به اتهام «حمل و قاچاق مواد مخدر» به دار آویخته شدهاند.
اعدام ۱۵ نفر در زاهدان به اتهام «محاربه» و «افساد فیالارض و محاربه با خدا و رسول و مقابله با نظام» در ۱۱ دی و ۳۰ آذر ماه و به دار آویحته شدن هفت نفر در زندان مرکزی کرمانشاه به اتهام «قاچاق مواد مخدر» در ۱۳ دی ماه از جمله اخبار منتشر شده در یک ماه اخیر است.
روز ۲۲ دیماه جاری نیز هشت نفر در تهران به اتهام «جرایم مربوط به تجارت و نگهداری مواد مخدر» اعدام شدند.
جمهوری اسلامی ایران در یک ماه گذشته علی صارمی و علیاکبر سیادت را نیز به اتهامهای همکاری با سازمان مجاهدین خلق و «جاسوسی» برای اسرائیل در زندان اوین تهران اعدام کرد.
بنابه گزارش سالانه سازمان عفو بینالملل، تعداد اعدامهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران در خلال سال ۲۰۰۹ میلادی بیش از ۳۸۸ مورد اعلام شده که پس از چین، با جمعیت بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر، ایران را در رده دوم جهانی قرار میدهد.
هم اکنون دو سوم کشورهای عضو سازمان ملل، یعنی ۱۳۰ کشور، حکم اعدام را کنار گذاشتهاند، اما در ۶۲ کشور همچنان مجازات اعدام اجرا میشود که جمهوری اسلامی ایران یکی از این کشورها است.