فرهاد فحرالدینی موسیقی‌دان برجسته ایرانی در اعتراض به وضع نابسامان ارکستر ملی ایران و عدم پرداخت حقوق‌ نوازندگان از مدیریت هنری ارکستر ملی استعفا داد.

 فرهاد فخرالدینی، موسیقی‌دان برجسته و رهبر مستعفی ارکستر ملی
فرهاد فخرالدینی، موسیقی‌دان برجسته و رهبر مستعفی ارکستر ملی

فرهاد فخرالدینی در اعتراض به وضع نابسامان ارکستر ملی ایران به خبرگزاری مهر گفته است: «این چه وضعیتی است که هنوز عضو ارکستر موسیقی ملی ما پول نت‌نویسی خود را دریافت نکرده اما آقایان می‌روند و از کشورهای دیگر مهمان خارجی می‌آورند و برای آنها هزینه‌های هنگفتی می‌کنند. من نمی‌دانم با این سن و سال چقدر باید از اعتبار خودم هزینه کنم که هنرمندان در کنار ما حضور داشته باشند؟»

به گفته فرهاد فخرالدینی همه هنرمندانی که با ارکستر ملی همکاری می‌کنند بخشی از دستمزدهایشان را دریافت نکرده‌اند.

رهبر مستعفی ارکستر ملی ایران خواهان پرداخت دستمزدهای به تعویق افتاده هنرمندان شده. فخرالدینی گفته است که در روزهای گذشته علی اکبر صفی‌پور، مدیر عامل بنیاد رودکی تلاش کرده او را از استعفا منصرف کند، اما او ترجیح داده به همکاری‌اش با ارکستر ملی خانمه دهد: «من دیگر نمی‌دانم چه حرفی را باید در زمینه ارکستر ملی بازگو کنم و فکر می‌کنم در این مجال بهتر است به آقایان بگویم هر کاری که دوست داشتید با ارکستر موسیقی ملی انجام دهید.»

پیش از این، در اسفند ۹۴ علی رهبری، رهبر ارکستر سمفونیک تهران در نامه‌ای به علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی در اعتراض به وابستگی هنرمندان ارکستر سمفونیک به بنیاد رودکی، بی‌نظمی‌های اداری و سلب آرامش از هنرمندان و عدم پرداخت دستمزدها از سمت خود کناره‌گیری کرده بود.

این دومین بار است که فرهاد فخرالدینی از رهبری ارکستر ملی تهران استعفا می‌دهد. او که در سال ۱۳۷۷ زیر نظر دفتر موسیقی ارشاد اسلامی، ارکستر ملی ایران را بنیان گذاشته بود، در سال ۱۳۸۸، پس از لغو کنسرت محمد رضا شجریان از رهبری ارکستر ملی استعفا داد.

او در یکی از مصاحبه‌هایش درباره نخستین استعفایش می‌گوید: «برنامه ارکستر ملی به یک هفته بعد از انتخابات [۸۸] موکول شد که همزمان بود با آشفتگی‌های بعد از انتخابات. به همین دلیل حاضر نشدم به روی صحنه بروم. از طرف دیگر دفتر موسیقی عجولانه تصمیم گرفت و در نهایت ارکستر را تعطیل کردند و با تعطیلی ارکستر من هم قهر کردم و دیگر برنگشتم. خیلی سعی کردند که من برگردم ولی دل من شکسته بود. حدوداً دوسال ارکستر بلاتکلیف مانده بود.»

فخرالدینی بعد از یک سکوت طولانی‌مدت چهار ساله، اسفند ۹۲ روی صحنه رفت و در سالن همایش‌های برج میلاد، قطعاتی از جواد لشکری، علی تجویدی‌ و همایون خرم‌ را توسط ارکستر «مهرنوازان» عرضه کرد.

او برای ارکستر ملی ایران ۲۰۰ قطعه آماده کرده و آرشیوی هم از قطعات ماندگار موسیقی ملی ایران فراهم آورده است. کتاب خاطرات این موسیقی‌دان برجسته با عنوان «شرح بی‌نهایت» نیز منتشر شده. این کتاب زاویه‌هایی از تاریخ موسیقی ایران و شخصیت‌هایی اثرگذار در زندگی و آفرینش هنری فرهاد فخرالدینی را بیان می‌کند.

در همین زمینه

علی رهبری از رهبری و مدیریت هنری ارکستر سمفونیک تهران استعفا داد

استعفای علی رهبری – ایران اسلامی به ارکستر سمفونیک نیاز دارد؟