فیشهای حقوقی چند میلیون تومانی بر خلاف سایر پروندههای فساد اقتصادی در ایران قرار است که کش بیاید. دلیل این کش آمدن هم میتواند فشار بر دولت برای باج دادن بیشتر به سپاه و نظامیان باشد.
لحن عصبی حسن روحانی و سخنگوی دولت در روزهای گذشته نشانه نارضایتی آنها از ورود سپاه به پرونده فیشهای حقوقی چند ده میلیون تومانی است، اما کاری از دست او و دولت برنمیآید جز افشاگری در باره گذشته و ارجاع به پروندههای باقیمانده از دولت احمدینژاد؛ راهکاری که برای عقب راندن سپاه کارساز نیست.
به گفته فرمانده سپاه بازداشتها فقط مربوط به فیشهای حقوقی افشا شده نیست و پای یک شبکه فساد اقتصادی در میان است که «برخی از سیاسیون» هم با آن در ارتباط هستند. حامیان دولت میگویند که سپاه از ورود به این پرونده یک هدف مشخص دارد، هدفی که پیش از این در رسانههای نزدیک به این جریان آشکار شده است؛ حذف برادر پرحاشیه حسن روحانی و پرونده سازی برای برخی از نزدیکان دولت تا امتیاز بیشتری از دولت بگیرد.
سپاه و رسانههای همسو با آنهم میگویند که تنها هدفشان مقابله با فساد اقتصادی گستردهای است که در بدنه دولت جریان دارد و به وظیفه انقلابی خود عمل میکنند.
اطلاعات موازی همچنان پابرجا است
یکی از جدلهای گروهی از نیروهای سیاسی نزدیک به اصلاحطلبان با اصولگرایان در دو دهه گذشته، موازی کاری سپاه پاسداران و نهادهای خارج از کنترل دولت بوده است. در دولت احمدینژاد فرماندهان سپاه کنترل وزارتخانههای اصلی دولت را در اختیار گرفتند تا این موازیکاری چندان به چشم نیاید.
اما حسن روحانی و همراهان او سه سال قبل وعده کردند که مانع تداوم این وضعیت شوند و اعتبار از دست رفته هیات دولت را بازگردانند. این وعده خیلی زودتر از آنچه که تصور میشد رنگ باخت. همان شهریور نخستین سال ریاستجمهوری روحانی که در جمع فرماندهان سپاه از آنها خواست که عهدهدار پروژههای بزرگ شوند و دولت را یاری کنند تا به وعدههایش عمل کند.
دولت چندی پیش به رغم همه کشمکشهای لفظی زنگنه و فرماندهان سپاه، در اصلاح قراردادهای جدید نفتی راه را برای شرکتهای وابسته به بنیاد برکت و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا باز کرد تا نشان دهد که در مقابل حمله نظامیان عقب مینشیند و حاضر به تقسیم منافع است.
حالا هم به نظر میرسد که در مرحله برنامهریزی برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶، سپاه میخواهد دولت را بیش از گذشته تحت فشار قرار دهد و پرونده فیشهای حقوقی هم دستاویز مناسبی برای این اقدام است.
از افراشته تا حسین فریدون
سپاه پاسداران اسفند دو سال قبل اعلام کرد که یکی از مفسدان اقتصادی را بازداشت کرده است. ح.الف که بعدها مشخص شد حسین افراشته یکی از محکومان پرونده غلامحسین کرباسچی در دهه هفتاد است به اتهام ارتشاء و فساد اقتصادی بازداشت شد.
سپاه آبان سال گذشته نزار زاکا – شهروند آمریکایی- لبنانی- را به اتهام تلاش برای نفوذ و اقدام به جاسوسی از سوی سپاه پاسداران دستگیر کرد. چندی بعد مشخص شد که او در تلاش بوده تا بازار تولید نرمافزار در ایران را به بازار جهانی وصل کند. سیامک نمازی دیگر بازداشت شده سپاه در پائیز سال گذشته است. اتهام او نیز اگرچه جاسوسی برای امریکا اعلام شد، اما روزنامه «وطن امروز» طرح «پروژه کارآفرینی مبتنی بر فناوری» یا استارتآپها را که از سوی نمازی و نزار زاکا پیگیری میشد، دلیل بازداشت آنان اعلام کرد.
حالا افشای فیشهای حقوقی فرصت تازهای به سپاه داده است تا بخش دیگری از افرادی را که «دلالان پساتحریم» میخواند، دستگیر و سهم بیشتری از دولت مطالبه کند.
برای این کار رسانهها و نمایندگان پیشین مجلس همزمان با انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی زمینهسازی لازم را کردهاند. حمله زاکانی، نادران و بذرپاش به دولت و نام بردن از نزدیکان رئیس دولت و وزرا حالا کار را برای سپاه راحتتر کرده است تا یک هفته پس از هشدار رئیس سازمان اطلاعات این نهاد، مدیران بانکی برکنار شده را دستگیر کند.
برادر پرحاشیه
دولت حسن روحانی مانند دولتهای پیش از آن خانوادگی است. برادر رئیس جمهوری، خواهرزاده رئیس جمهوری، برادر معاون اول رئیس دولت و… هر کدام در دولت یا نهادهای شبه دولتی سمتی دارند و به واسطه نزدیکی به قدرت سهمی میبرند. در این میان سهم حسین فریدون و مهدی جهانگیری گویا بیشتر از دیگران است و همین هم دست سپاه را برای حمله به دولت باز کرده است.
فشار سپاه و تیم رسانهای اش در باره فساد برادر حسن روحانی آنقدر بالا بوده که الیاس حضرتی عضو فراکسیون امید و از حامیان دولت هم سرانجام از رئیس دولت خواسته که مبارزه با فساد را از برادرش آغاز کند. برادری که البته بخشی از پیکره همان سیستم آلوده به فساد ساختاری است و حال به پاشنه آشیل دولت تبدیل شده تا هم رئیس دولت لحنی عصبی پیدا کند و هم فسادهای سپاه و نهادهای وابسته به آن همچنان دور از انظار عمومی باقی بماند.
در همین زمینه
- فرمانده سپاه: برخی سیاسیون در شبکه فساد بانکی حضور دارند
- سپاه مدیرعامل برکنار شده بانک ملت را دستگیر کرد
- حسین فریدون لابیگری برای مدیر بانک رفاه را تکذیب کرد
- رسوایی فیشهای حقوقی و عریانی نظامی که فاسد است
- چرا دولت قابل اعتماد نیست؟
- چرا جمهوری اسلامی نمیتواند با فساد اقتصادی مبارزه کند؟
- حقوق ۳۰۰ میلیونی مدیرعامل بانک صادرات؛ پای شریک برادر روحانی در میان است
- دومینوی فیش حقوقی؛ معرفی مدیرعامل جدید بانک رفاه
هنوز خیلی از مسائل افشا نشده . اگردست این دولت روحانی وبعضی ازاعضای
کابینه اش رو شود . همه خواهند دیدد که این دولت فاسدترین وکم کارترین
وبدترین دولت بعدا زانقلاب ایران بوده است .
محمدحسبن شرفی / 20 July 2016
اخرین بارقه امیدهای مردم،ب ر ملا رفتن فساد عظیم دولت ائتلافی اعتدالی-اصلاح طلب برباد رفت. با این افشاگری هیا البته کترل شده که نوک کوه یخ فساد سیستمی در نظام حاکم ایران استف دیگر امیدی به اصلاح پذیری و دموکرات شدن نیست!
ولی افسوس مردم متفرق و مرعوب نظام هستند. کاری تکمیلی رعب و انفعال مردم را قوم گرایان تجزیه طلب و تروریس هایی چون داعش انجام میدهند تا نسل های بیشتری بسوزند.
من یکی دیگر امیدی ندارم در چند دهه دیگر هم اتفاقی بیفتد برای دموکراسی و سلامت و رفاه مردم. مگ یک معجزه روی دهد مثلا این رژیم حماقتهایبیش از حد از خود نشان دهد و ناچار ابرقدرتها به ان حکله کنند و البته اگر به سرنوست سوریه و عراق… دچار نشود و یا حداقل خسارت ازشر این نظام فاسد و استبدادی ضد مردمی نجات یابیم. ولی شانس کم است.
فعلا این نظام فرصت سوریه و نسل سوز، بهترین لولو سر خرمن برای غربیان است و معدن برای روسیه و چین و ترکیه و شرکا. فعلا این نظام برای عمال خودش و دول دیگر معدن طلاست بهب هایی فلاکت مردم ایران.
nomid / 21 July 2016
جولیانی شهردار پيشين نیویورک طی سخنرانی در گردهمایی ملی حزب جمهوریخواه آمریکا در حمایت از دونالد ترامپ به عنوان نامزدِ نهایی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری پائیز امسال گفت:
در ادامه در انتقاد از سیاست های ضد تروریسم أوباما گفت: تنها کسی که متوجه حمله اسلامگرایان افراطی انتحاری که الله اکبر گویان در سن برناردینو عملیات اجراء کردند نشد، باراک أوباما بود. این در حالیست که باید اسلامگرایان افراطیِ را در موضع دفاعی قرار دهیم چرا که آنها جنگ علیه ما را اعلان کرده اند و ما نیز باید به پیروزی بی قید و شرط در برابر آنان دست یابیم.
جولیانی در مورد توافق هسته ای با جمهوری اسلامی نیز گفت: پیمان هسته ای اوباما با رژیم ایران یکی از بدترین توافق های تاریخ آمریکاست که باید لغو گردد چرا که میلیاردها دلار را به دست حکومتی میدهد که بزرگترین حامی تروریسم در جهان است و ما به دست خودمان در حال پرداخت این پولها به آنها هستیم تا کمر به نابودی ما و متحدان ما ببندند.
جولیانی در انتقاد از هیلاری کلینتون نیز افزود: پایبند نبودن او به تعهدات و ناتوانی اش در تامین امنیت مردم آمریکا، عامل تأثیر گذاری در جنایات اسلامگرایان افراطی در بنغازی بود که جان 4 آمریکایی دلیر یعنی کریستوفر استیونز، سفیر آمریکا و شان اسمیت مسئول مدیریت اطلاعات سرویس خارجی آمریکا و تایرون وودز و گلن دوهرتی مأموران امنیتی سی.آی.ای را گرفتند و هیلاری کلینتون و دولت اوباما بنا به دلایل سیاسی، رو در روی خانوادۀ قربانیان این حادثه به آنها دروغ گفتند و کلینتون در توجیه این اشتباه فجیع خود در کنگره، با لحنی قلدرمأبانه و با بی اعتنایی گفت: در این برهۀ زمانی دیگر چه فرقی میکند!
naseem / 21 July 2016
چناب naseem هم مثل خیلی ها فکر میکنند با تحریم رزیم هایی مثل نظام ولایی سرنگون میشود. کوبا و کره شمالی دهها سال زودتر مورد تحریم قرار گرفتند. اصلا این نوع حکومت بخصوص ایران با آن رانت نفت و گازش میتواند با حمایت و رانتر کردن 5% جمعیت، صد سال دیگر بر 95% دیگر ظالمانه حکومت کند. تحریمها فقط ملیون ها ادم عادی نابود میکند. بهترین کار حمله نظامی است. البته با مشارکت اپوزیسیون و مشارکت مردم داخل. ایجاد یک دولت انتقالی از همه گروهها و اوقام و حمله سنگین تمام عیار وگرنه صد سال دیگر هم این نظام را با تحریم نمیتوان نابود کرد و شواهد حاکی است تا 5 سال دیگر این رژیم اگر نابود نشود وارد فاز تهاجمی علیه غرب و اسرائیل میشود و دیگر فقط نیمه مخفی از تررویستها حمایت نخواهد کرد.
اگر در دهه 90 میلادی حمله میکرد هزینه کمتری میداد ولی هنوز دیر نشده. هزینه بردار هست ولی ارزشش را دارد چون خطرش هر روز بیشتر میشود.
حمله نظامی با مشارکت خود مردم ایران برای ایجاد یک نظام سکولار دموکراسی تنها راه نحات مردم ایران و جهان از این رژیم است که قصد دارد – با ایدئلوژی شیعیه-ولایی- همه تمدنها و کشورها نابود و یک کاسه زیر امپراتوری خود بگیرد همان توهم نازیها!
iran poor / 21 July 2016
بگذار یک روز آب و برق و بنزین و تلفن موبایل تان و کارت پول تان قطع شود تا بفهمید ” ح” ی حملهی نظامی یعنی چی!
چه رسد به این که بمب بیفتد وسط خانهی همین تویی که آرزوی بهروزی ی همه ی مردم را داری، اما نمی دانی که ممکن است قرار باشد اولین قربانیِ این بهروزی، تمام اعضای عزیز خانوادهی خودت باشند.
آدم متعهد و مسئول، اول از همه، دست می کنه توو جیب خودش و
هر چی داره روو می کنه. و ….
از جیب مردم خرج نمی کنه.
قربانیِ جنگ، حساب شده نیست. بی حساب و کتابه . ممکنه اولی اش، خواهر خودت باشه، هر چند که ممکنه که خودت در امن و امان در جایی باشی،
اولین زخم ترکش، وقتی بهت برسه، اوون موقع است که خرج کردن از جیب دیگران رو می فهمی که چیه.
سنجیده بخوانیم،
سنجیده بیندیشیم
سنجیده بگوییم
سنجیده انصاف بورزیم و
سنجیده قضاوت کنیم، و
سنجیده عمل کنیم!
و پیش از هر کس و بیش از هر کس: آمادهی هزینه دادن باشیم.
شما حاضرید هزینه ی اول رو خودتون بدید؟
یا این که از همین الان، مخفی گاه امن خودتون رو تهیه دیده اید؟
علی رضا / 21 July 2016
جالب است که دست روی هر کدام از این تحفه ها بگذاریم دزد از آب در می آید .
از رهبر علیل فرزانه شان گرفته تا برادر همین کلاغ بنفش .
بهنام / 21 July 2016