سازمان مردم‌نهاد «فود واچ» در برنج، آرد، کورن‌فلکس، عدس، پاستا (نودل/ماکارونی) رسوباتی نفتی کشف کرد که از ترکیبات شیمیایی بسته‌بندی‌ها به محصول منتقل شده‌اند.

food

سازمان «فود واچ» سه‌شنبه ۲۷ اکتبر اطلاع داد که در آزمایش‌های انجام‌شده ۴۳ درصد از ۱۲۰ محصولی که در کشورهای آلمان، فرانسه و هلند تولید شده‌اند، حاوی رسوبات نفت تقطیر شده هستند. این رسوبات در مظان سرطان‌زایی و آسیب‌رسانی ژنتیکی قرار دارند. از مجموع ۴۲ محصول آزمایش‌شده در آلمان، ۲۰ درصد آنها آلوده به رسوبات یاد شده بودند.

طبق گزارش فودواچ، ۱۲۰ محصول آزمایش‌شده، خشک و دارای تاریخ مصرف طولانی بودند. این فرآورده‌ها شامل مارک‌های تولیدی معروف و هم‌چنین تولیدات معمولی و ارگانیک هم می‌شدند. این سازمان حامی مصرف‌کنندگان، در آزمایش‌ها به دنبال تعیین میزان غلظت نفت اشباع‌شده و نفت تقطیری (معطر) در بسته‌بندی و خود محصولات بود. بنا بر ادعای فودواچ رسوبات نفت اشباع‌شده در بدن انسان ذخیره و جمع می‌شوند و به ارگان‌ها آسیب می‌رسانند.

این سازمان «عامل اصلی آلودگی» مواد غذایی را کاغذ و مقوای کهنه می‌داند که در تولید بسته‌بندی‌های جدید بکار می‌رود. در روند تبدیل کاغذ کهنه به بسته‌بندی جدید از نرم‌کننده‌ها و حلال‌های شیمیایی استفاده می‌شود و هم‌چنین رنگ چاپ حاوی نفت‌ تقطیر‌ شده است، مواد یاد شده از طریق بسته‌بندی به محصول انتقال می‌یابند. لوئیزه مولینگ از  سازمان «فود واچ» می‌گوید: «هر چند بازیافت کاغذ کهنه و تبدیل آن به مقوای بسته‌بندی از نظر محیط زیستی کار خوبی‌ست، اما این مقوا‌ها مناسب مواد غذایی نیستند.»

این سازمان حامی مصرف‌کنندگان، از کمیسیون مربوطه در اتحادیه اروپا درخواست کرده است که مرزی برای میزان رسوبات نفتی در مواد غذایی تعیین کند و «موانعی قابل اجرا» برای بسته‌بندهای مواد غذایی تهیه شده از کاغذ کهنه تعیین کند.

در حال حاضر مواد خاص یا لایه مخصوصی درون بسته‌بندی‌ها وجود دارد که مانع تماس مقوا و مواد غذایی می‌شود و از انتقال مواد آلاینده جلوگیری می‌کند. فود واچ همچنین کارزاری ایمیلی به راه انداخته است که مصرف‌کنندگان از طریق آن می‌توانند درخواست‌های خود را به کمیسر بهداشت و ایمنی مواد غذایی اتحادیه اروپا، وایتونیس آندریوکایتیس ارسال کنند.

منابع: هندلزبلات، فودواچ