بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در آغاز مذاکرات صلح یمن در ژنو خواستار دو هفته آتش‌بس برای ارسال کمک‌های انسانی به یمن شد.

آغاز مذاکرات صلح یمن در ژنو
آغاز مذاکرات صلح یمن در ژنو

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، دبیرکل سازمان ملل در این کنفرانس که با غیبت نمایندگان شیعیان حوثی آغاز شد، پس از ملاقات با نمایندگان دولت یمن گفت: «من بر اهمیت انسان‌دوستانه آتش‌بس دو هفته‌ای به مناسبت ماه رمضان تأکید می‌کنم.»

او با بیان این‌که زمانی برای از دست دادن باقی نمانده، افزود: «تیک تاک زمانی که می‌گذرد صدای ساعت نیست بلکه صدای بمبی ساعتی است.»

بان کی مون اظهار امیدواری کرد که این هفته آغازی بر پایان درگیری‌ها در یمن باشد.

مذاکرات صلح ژنو در حالی آغاز به کار کرده است که دو ماه و نیم از شروع حملات هوایی ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی به یمن گذشته است. این حملات در ۲۶ مارس آغاز شد.

به‌گفته بان کی مون، نبردها در یمن از ماه مه تاکنون دو هزار و ۶۰۰ نفر را به کشتن داده است.

به‌رغم این حملات، شورشیان شیعه حوثی و انصارالله که از سوی ایران و هم پیمانانش حمایت می‌شوند، در کنار طرفداران علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور پیشین یمن، به پیشروی‌های خود ادامه می‌دهند و روز یکشنبه کنترل شهر «حَزم» مرکز استان جوف در نزدیکی مرز یمن و عربستان را در دست گرفتند.

بیشتر بخوانید: مرکز استان «جوف» در مرز عربستان به دست حوثی‌ها افتاد

مذاکرات صلح ژنو نخستین گفت‌وگوی دو طرف درگیری در یمن است. دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور یمن که از این کشور گریخته و در ریاض به‌سر می‌برد، و نیروهای شورشی شیعه و طرفداران علی عبدالله صالح در این کنفرانس قرار نیست به‌‌شکل مستقیم با هم گفت‌وگو کنند چرا که دو طرف حاضر نیستند بر سر یک میز بنشینند. اسماعیل ولد شیخ احمد، دیپلمات موریتانیایی، فرستاده ویژه سازمان ملل در مورد یمن در این مذاکرات میانجی خواهد بود.

دبیرکل سازمان ملل از دو طرف درگیری‌ها خواست تا در راه توافق «محلی» برای رسیدن به آتش‌بس تلاش ورزند و « گروه‌های مسلح از شهرها خارج شوند».

نمایندگان شیعیان و هم‌پیمانانشان صبح امروز به محل برگزاری نرسیدند و به‌گفته سازمان ملل قرار است عصر روز دوشنبه خود را به مذاکرات ژنو برسانند.

گفته می‌شود تفاوت در نظرگاه‌های دو طرف چنان عمیق است که امید چندانی به دستیابی راه‌حلی برای پایان بخشیدن به جنگ یمن دست‌کم در این دور از مذاکرات بسیار ضعیف است.