بخش بزرگی از دانشجویان هنگکنگی در واکنش به اولتیماتوم دولت محلی، تجمعات خیابانی را برچیدند. حدود ۱۰۰۰ نفر هنوز در خیابانها مانده و خواستار ملاقات با لئونگ هستند.
گروه قابل توجهی از معترضان هنگکنگی پیش از به سر رسیدن مهلت اعلام شده دولت در توقف تظاهرات، خیابانها را ترک کردند. آنها که باقی ماندهاند برای ملاقات و مذاکره با لئونگ اعلام آمادگی کردهاند. شروط و اهداف دانشجویان از گفتوگوی پیشنهادی روشن نیست.
لئونگ از تظاهرکنندگان خواسته بود تا صبح دوشنبه ششم اکتبر خیابانها را تخلیه کنند «وگرنه هر اقدام لازم برای برقراری نظم عمومی انجام میگیرد.» روز یکشنبه پلیس با گاز اشکآور گروهی از تظاهرکنندگان را از اطراف مقر نخستوزیری رانده بود.
تظاهرکنندگان خواستار تغییر قانونی هستند که به مردم هنگکنگ امکان برگزاری انتخابات مستقیم در سال ۲۰۱۷ را میدهد اما تعیین صلاحیت نامزدها را به مقامات چینی واگذار میکند.
تظاهرکنندگان خواستار انتخابات آزاد هستند و لئونگ، رئیس دولت محلی را دستنشانده چین میدانند. در روزهای هفته گذشنه دهها هزار نفر در خیابانهای هنگکنگ ماندند. این تظاهرات گردش امور در دو محله بزرگ این متروپل را مختل کرد.
نقطه اوج تظاهرات روز شنبه چهارم اکتبر بود که بیش از ۱۶۵ نفر در حمله سازماندهی شده گروهی چماقدار زخمی شدند. دولت محلی مسئولیتی در قبال این حمله به عهده نگرفت و آن را به مافیای هنگکنگ نسبت داد. پلیس ۱۹ نفر را در این خشونت دستگیر کرد.
دانشجویان معترض گفتهاند به تلاش خود برای اعاده دموکراسی در هنگکنگ ادامه میدهند. آنها هم اولتیماتومی به رئیس دولت محلی داده و گفته بودند که در صورت برآورده نشدن خواستشان، دفتر او را اشغال میکنند. لئونگ اما به این ضربالاجل اعتنایی نکرد.
اعتراضات هنگ کنگ به «جنبش چتر» معروف شده بود. معترضان ابتدا برای حفظ خود در برابر گاز اشکآور و تابش آفتاب از چتر استفاده میکردند اما به سرعت چتر تبدیل به نمادی برای این اعتراضها شد.
یک دلیل دیگر گسترده شدن اعتراضات به شکاف اقتصادی، فقیر شدن قشری از جامعه و افزایش بیرویه بهای زمین و خانه در هنگکنگ باز میگردد. مخالفان، دولت لئونگ را متهم به ناکارایی در ترمیم این شکافها میکنند.