رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو، شامگاه یکشنبه، ۲۳ شهریور ماه در برنامه «زنده باد زندگی» تلویزیون دولتی ایران گفت در طی ۱۰ سال گذشته به طور نگران‌کننده‌ای میزان کمبود «ویتامین د» در ایرانیان افزایش پیدا کرده است. اکنون دولت قصد دارد در طرح «تحول سلامت» در کنار قرص ‌آهن، اسید فولیک و کلسیم، ویتامین د را نیز به صورت رایگان در روستاها و مناطق محروم کشور در بین مردم توزیع کند.

کمبود نگران‌کننده ویتامین د در ایرانی‌ها
کمبود نگران‌کننده ویتامین د در ایرانی‌ها

ویتامین د برای داشتن استخوان‌ها و ماهیچه‌های محکم و سالم ضروری است. بهترین منبع طبیعی ویتامین د هم اشعه ماوراء بنفش خورشید است. تنها ۵-۱۰ درصد از میزان ویتامین د مورد نیاز را می‌توان از خوراکی‌ها به دست آورد. کمبود ویتامین د در زنان مشکل‌زا‌تر است. برخی از پژوهشگران از آلودگی هوا در ایران و همچنین از حجاب به عنوان یکی از عوامل کمبود ویتامین دی در بین ایرانی‌ها یاد کرده‌اند. افسردگی، خستگی مفرط، خواب‌آلودگی در طول روز و ضعف ماهیچه‌ها و همچنین پوکی استخوان در سنین میانسالگی و سالخوردگی از عوارض کمبود ویتامین د است.

در کودکان کمبود ویتامین د ایجاد نرمی استخوان (ریکتز یا راشیتیسم) می‌کند. همچنین کمبود این ویتامین می‌تواند موجب ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان تخمدان و سرطان مثانه شود.

به گفته رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو بررسی‌های کشوری نشان می‌دهد که کمبود ویتامین د در ایران بسیار شایع است. هنوز علت دقیق این مشکل مشخص نشده است.

معاون وزیر بهداشت در برنامه «زنده‌باد زندگی» تلویزیون دولتی ایران خبر داد که ظاهراً وزارت بهداشت قصد دارد برای جبران کمبود ویتامین د به شیر یا آرد این ویتامین را بیفزاید.
گفته می‌شود که کمبود ویتامین د در ابتلا به بیماری ام. اس هم مؤثر است. اما هنوز این امر کاملاً ثابت نشده است.

در پژوهشی که دانشگاه تورنتو انجام داده اما ثابت شده که ویتامین د در درمان بیماری ام. اس نقش مهمی ایفا می‌کند.