در نیجریه ۹ مورد ابتلا به ویروس «ابولا» مشاهده شده است. ۱۴۰ نفر هم مشکوک به ابتلا به این ویروس‌اند که فعلاً تحت مراقبت قرار دارند. به همین جهت، دولت نیجریه از جمعه، ۹ اوت در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

تدابیر امنیتی برای شناسایی ویروس «ابولا» در فرودگاه لاگوس
تدابیر امنیتی برای شناسایی ویروس «ابولا» در فرودگاه لاگوس

گودلاک جاناتان، رییس‌جمهور نیجریه مقرر کرده که ۸/۷ میلیون یورو به مبارزه با ویروس «ابولا» اختصاص داده شود. به گفته سخنگوی رییس جمهور نیجریه قرار است که با این مبلغ هزینه قرنطینه بیماران در بیمارستان‌ها را تأمین کنند، پرستاران و پزشکانی برای مقابله با ویروس ابولا به کار بگمارند و همچنین نظارت مرزبانان بر ورود و خروج به این کشور را تقویت کنند.

سازمان بهداشت جهانی نسبت به گسترش اپیدمی «ابولا» در سراسر جهان هشدار داده و به کشورهای غرب آفریقا توصیه کرده که همگی وضعیت اضطراری اعلام کنند. در لاگوس، پرجمعیت‌ترین شهر نیجریه ۷ مورد ابتلا به ویروس «ابولا» مشاهده شده است. جمعیت لاگوس بین ۱۰ الی ۱۵ میلیون نفر برآورده می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مقابله با ویروس «ابولا» این است که دوره «کمون» این بیماری طولانی است. دوره «کمون» ویروس «ابولا» ۲ تا ۲۱ روز است. در این مدت فرد بدون آنکه نشانه‌هایی از بیماری را بروز داده باشد، احساس سلامت می‌کند و ممکن است افراد دیگری را به این ویروس آلوده کند.

میزان کشندگی ویروس «ابولا» ۲۵ الی ۹۰ درصد است.

گودلاک جاناتان، رییس‌جمهور نیجریه به پیشوایان مذهبی دستور داده که از تجمع مردم در مساجد و کلیساها جلوگیری کنند. نیمی از مردم نیجریه مسلمان و نیمی دیگر مسیحی هستند.

رییس جمهور نیجریه همچنین مقرر کرده که تعطیلات تابستانی مدارس تا اطلاع ثانوی تمدید شود. نقل و انتقال اجساد بین شهرها هم ممنوع اعلام شده است. افزون بر این پزشکان و مراکز درمانی و بیمارستان‌ها موظف شده‌اند موارد ابتلا به ویروس «ابولا» را ثبت و به وزارت بهداشت نیجریه اعلام کنند. دولت از مردم خواسته از شایعه‌پراکنی بپرهیزند.

به گفته مقامات عربستان سعودی مردی که پس از بازدید از سیرالئون علائمی شبیه به ابولا در او ظاهر شده بود در بیمارستانی در جده درگذشته است. اگر ابتلای این شخص به «ابولا» تأیید شود این نخستین مورد مرگ در اثر ابولا در خارج از آفریقا و در همسایگی ایران است.