پس از ثبت «شهر سوخته» به عنوان هفدهمین محوطه فرهنگی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو، دادستانی استان سیستان و بلوچستان برای جلوگیری از فعالیت حفاران غیرمجاز، تدابیر امنیتی اندیشیده است.

تدابیر امنیتی در «شهر سوخته» برای جلوگیری از فعالیت حفاران غیرمجاز
تدابیر امنیتی در «شهر سوخته» برای جلوگیری از فعالیت حفاران غیرمجاز

به گفته حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس دادگستری استان سیستان و بلوچستان، نیروهای گشت در منطقه «شهر سوخته» مستقر شده‌اند.

دادستانی سیستان و بلوچستان اعلام کرده که نسبت به گذشته، با حفاران غیر مجاز برخورد قضایی و انتظامی «جدی‌تری» خواهد کرد.

پس از آنکه عده‌ای از اهالی سیستان و بلوچستان در برخی رسانه‌های فارسی‌زبان برونمرزی گفته بودند، حفاران غیر مجاز به راحتی می‌توانند وارد شهر سوخته شوند و حفاری‌هایی انجام دهند، دادستانی استان چنین تدابیر امنیتی و حفاظتی را در نظر گرفته است.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی، رئیس دادگستری استان سیستان و بلوچستان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر گفت: «به تازگی ثبت جهانی شهر سوخته حساسیت‌ها را درباره این اثر تاریخی بیشتر کرده و ممکن است در ذهن برخی از افراد این شائبه به وجود بیاید که در این مکان تاریخی، گنج‌هایی نهفته است. از همین رو پس از ثبت جهانی شهر سوخته اقدامات حفاظتیمان را بیشتر خواهیم کرد و با قرار دادن نیروهای گشت ثابت و غیر ثابت این مکان تاریخی را مورد نظارت دقیق‌تری قرار می‌دهیم. از سوی دیگر با افراد سودجو و حفاران غیر مجاز قطعاً برخورد قضایی و انتظامی بیشتری نسبت به قبل خواهیم کرد.»

«شهر سوخته» در جنوب شرقی ایران، در محوطه‌ای قرار دارد که قدمت آن به حدود سال ۳۲۰۰ قبل از میلاد مسیح یعنی بیش از پنج هزار و ۲۰۰ سال پیش می‌رسد. این منطقه در تیر ماه سال جاری در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

در همین زمینه:

عکس‌هایی از «شهر سوخته»