همه منتظر بودند که بعد از شش سال جشنواره موسیقی بانوان در تالار وحدت برگزار شود. اما با فرارسیدن ۲۴ خرداد ماه برنامه به هم خورد، علاقمندان به موسیقی پشت درهای بسته ماندند و این جشنواره برگزار نشد. مسئولان وزارت ارشاد میگویند این برنامه از اول هم جشنواره نبود و بلیت هم به اندازه کافی فروش نرفته بود. آنها وعده دادهاند که بعد از ماه رمضان این جشنواره برگزار شود. زنان هنرمند اما میگویند امکان تبلیغات برای آنها فراهم نشده بود و با این حال مردم استقبال کرده بودند.
قوانین دست و پاگیر
شش سال است که جشنواره موسیقی بانوان در ایران برگزار نمیشود. در دولت یازدهم امید میرفت که بعد از سالها، با برگزاری این جشنواره فرصتی برای زنان موسیقیدان فراهم بیاید که روی صحنه بروند و برنامههایشان را اجرا کنند.
مریم فاطمی که مدیریت این جشنواره را به عهده داشت، در نشست خبری این جشنواره که دوشنبه، ۱۹ خرداد برگزار شده بود، از «قوانین دست و پاگیر» در دولتهای پیشین گلایه کرده بود.
بر اساس قوانین موجود بانوان هنرمند فقط از ساعت از ۱۳ تا ۱۵، یعنی در بدترین ساعتهای روز میتوانستند روی صحنه تالار وحدت بروند و برنامه اجرا کنند.
تلاشهای خودانگیخته
سهیلا پورگرامی، سرپرست گروه «آوای مهربانی»، به روزنامه «شرق» گفته است گروههای شرکتکننده در نبود امکانات مناسب برای تبلیغ این جشنواره، از طریق دوستان و آشنایانشان به همه خبر داده بودند که جشنواره برگزار میشود. شنبه، ۲۴ خرداد ماه هم عده زیادی از بانوان علاقمند به موسیقی در تالار وحدت گرد آمده بودند، اما مسئولان ارشاد به دلیل نامعلومی جشنواره را لغو کردند.
با وجود آنکه هنوز یک ماه به آغاز ماه رمضان باقی مانده است، گفته میشود که یکی از دلایل لغو جشنواره موسیقی بانوان، همزمانی آن با ماه رمضان بوده است. ابتدا قرار بود این جشنواره تا ۲ تیر ماه ادامه پیدا کند.
کامران همتپور که از سوی دفتر موسیقی ارشاد به دبیری جشنواره موسیقی بانوان گمارده شده بود، در نشست خبری این جشنواره گفته بود که جشنواره موسیقی بانوان بدون فراخوان و به طور غیر رقابتی برگزار میشود. به همین دلیل هم وزارت ارشاد دستور داده بود که عنوان «جشنواره» حذف شود. به خاطر این حاشیهها جشنواره موسیقی بانوان از همان آغاز چشمانداز روشنی نداشت. به همین جهت هم هنرمندان سرشناسی مانند سیمین عانم و هنگامه اخوان از شرکت در آن خودداری کرده بودند.
جشنوارهای که جشنواره نبود
پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد به روزنامه «شرق» گفته است: «جشنواره تعریف خاص خود را دارد و این برنامه به غیر از اینکه موسیقی بانوان، فصل مشترک اجراهایش بود، مناسبت، موضوع یا پیوستگی خاصی برای جشنواره شدن نداشت و تنها تعدادی اجرای پشت سر هم موسیقی بود.»
او اما توضیح نداده که اگر این جشنواره به همین شکل غیر رقابتی مجوز دریافت کرده، چرا در روز اجرا لغو شده است.
کامران همتپور اما اظهار امیدواری کرده که بعد از ماه رمضان، فرصتی برای برگزاری جشنواره موسیقی بانوان فراهم آید.
گروه «آوای مهربانی» به سرپرستی سهیلا پورگرامی، «کرشمه» به سرپرستی شیدا جاهد، «آواز ملل» به سرپرستی نسرین ناصحی و شهلا میلانی، «پریشاد» به سرپرستی پریچهر خلوتی و همچنین گروههای «مشتاق شیراز»، «بوی گندم»، «ستاره قطبی»، «دادمهر»، «قناری»، «دریای راز»، «چکاوک آزاد» و گروه «خنیا» به سرپرستی پری ملکی در جشنواره موسیقی بانوان برنامه داشتند.
Trackbacks