یک هنرمند آمریکایی آلمانیتبار به نام دیموت استربه (Diemut Strebe) گوش ونسان ونگوگ را با استفاده از یک چاپگر سهبعدی و «دی ان ای» نبیره برادر ونگوگ بازسازی کرده و به نمایش گذاشته است.
ونسان ونگوگ (۱۸۵۳- ۱۸۹۰)، نقاش نامدار هلندی ۱۲۶ سال پیش به زنی تنفروش به نام راشل، دل باخت و چون بیپول و بیچیز بود، در یک حمله عصبی گوشش را برید و به معشوقهاش هدیه داد. عدهای اما میگویند او به جنون مبتلا بود و صداهای تحملناپذیر میشنید و به همین دلیل شبانه گوشش را بریده است. اکنون اما گوش او، به همان شکل زنتیکیاش به عنوان یک اثر هنری بازسازی و در مرکز هنر و تکنولوژی رسانهای در شهر کارلسروهه در آلمان به نمایش گذاشته شده است. گوش ونگوگ در یک محفظه شیشهای قرار دارد و با مایع فیزیولوژیکی تغذیه میشود و نسبت به صدا واکنش نشان میدهد.
دیموت استربه از هرگونه تفسیر این اثر خودداری کرده است. او میگوید: «این اثر زنده است.»
او ابتدا برای به دست آوردن اطلاعات ژنتیکی ونگوگ به پاکت نامهای روی آورد که این هنرمند نقاش در سال ۱۸۸۳ پست کرده بود. استربه امید داشت که از تمبر پاکت بتواند به باقیمانده بزاق دهان ونسان ونگوگ و از طریق آن به «دی ان ای» او دست پیدا کند. اما به زودی پی برد که تمبر را پستچی به جای ونگوگ به پاکت چسبانده است.
نبیره برادر ونگوک که هنوز حامل یک ششم «دی ان ای» این هنرمند است، با اهدای بخشی از غضروف گوشش به تحقق پیدا کردن این پروژه کمک کرد.
هر کلمهای که به گوش بازسازی شده ونگوگ اصابت کند، توسط کامپیوتر ضبط میشود و اعصاب گوش بازسازیشده را تحریک میکند. سپس بییندگان میتوانند صدای این اعصاب تحریکشده را بشنوند.
البته 162 سال پیش
sara / 07 June 2014