پس از نبش قبر ياسر عرفات رهبر تاريخی فلسطين و آزمايش‌هايی که کارشناسان سوئيسی بر روی قفسه سينه و نمونه خاک در اطراف قبر وی انجام دادند، سرانجام ميزان بالای پولونیوم ۲۱۰ يافت شد و مرگ عرفات پس از گذشت هشت سال، بر اثر مسموميت به اثبات رسيد.

به‌گزارش خبرگزاری آلمان، نتيجه آزمايش‌های پزشکان سوئيسی در حالی منتشر شده است که پژوهش‌های‌ کارشناسان فرانسوی و روسی در حال انجام است.

نبش قبر یاسر عرفات در رام‌الله بامداد روز سه‌شنبه هفتم آذرماه سال گذشته صورت گرفت.

بنا به گزارش ۱۰۸ صفحه‌ای کارشناسان سوئيسی، ميزان تابش اشعه بتا و گاما پس از نبش قبر ياسر عرفات دو برابر بيش از قبل اعلام شده است. پيش از اين اشعه راديواکتيو بتا صفر يا بالای صفر گزارش شده بود.

سهی عرفات، همسر ياسر عرفات: ما يک جنايت واقعی، يک ترور سياسی را کشف کرديم

کارشناسان سوئيسی در آزمايش بر روی نمونه‌های استخوان، مو، کفن و خاک، ميزان بالای پولونیوم ۲۱۰، ماده‌ کمیاب و به شدت کشنده را به‌ويژه در استخوان‌های قفسه سينه و لگن خاصره يافته‌اند.

اين کارشناسان معتقدند عرفات به‌طور منظم و مداوم پلونيوم مصرف کرده اما با اين حال اين ماده به‌طور مساوی در بدن وی توزيع نشده بود.

با اعلام اين نتايج چگونگی مرگ ياسر عرفات روشن‌تر شده است اما اين‌که چه کسانی پشت اين ماجرا قرار داشتند، هنوز آشکار نيست.

از نظر فلسطينی‌ها مظنون اصلی دولت اسرائيل است. در آن زمان آريل شارون نخست‌وزير اسرائيل بارها از “پيشينه تروريستی” عرفات سخن گفته بود.

اما اسرائيلی‌ها نيز اين مرگ را به رقابت‌های مالی و بر سر قدرت در ميان فلسطينی‌ها مربوط می‌دانند. هنوز روشن نيست که در آن زمان از کجا ميليون‌ها دلار به حساب دولت خودگردان فلسطين ريخته شد.

در همين حال دولت اسرائيل هرگونه اتهامی را در مورد دست داشتن‌ اين کشور در مرگ ياسر عرفات رد کرد.

يگال پالمور، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائيل: همه چيز بسيار، بسيار مبهم است.

يگال پالمور، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائيل به جروزالم پست گفت کارشناسان برای يافتن مواد راديواکتيو نه دفتر کار عرفات در رام‌الله را مورد بررسی قرار داده‌اند و نه بيمارستان نظامی فرانسه را که عرفات ۷۵ ساله در سال ۲۰۰۴ در آن درگذشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائيل با بيان اين‌که “همه چيز بسيار، بسيار مبهم است”، افزود: “آن‌چه روشن است این است که اين تئوری حفره‌های بزرگی دارد، حفره‌هايی بزرگ‌تر از سوراخ‌های یک پنیر سوئیسی.”

تشکیلات خودگردان فلسطینی گفته است پس از پايان کار سه گروه تحقيقاتی، تمام نتايج را به آگاهی عموم خواهد رساند

وی يافته‌های موجود را در خدمت “دشمنی خصوصی” سهی عرفات، همسر ياسر عرفات با دولت خودگردان فلسطين دانست.

کارشناسان سوئيسی نتايج آزمايش‌های خود را در اختيار سهی عرفات قرار داده‌اند. همسر عرفات شامگاه چهارشنبه ۱۵ آبان‌ماه (ششم نوامبر) در پاريس گفت: “به‌طور علمی ثابت شد که مرگ همسرم يک مرگ طبيعی نبود.”

سهی عرفات افزود: “ما يک جنايت واقعی، يک ترور سياسی را کشف کرديم.”

تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام‌الله، در اين‌باره اظهارنظری نکرده است.

اين تشکيلات روز گذشته اعلام کرد که پس از پايان کار سه گروه تحقيقاتی، تمام نتايج را به آگاهی عموم خواهد رساند.

یاسر عرفات متولد ۱۹۲۹ در قاهره، رئیس حکومت خودگردان فلسطین از هنگام تشکیل در ۱۹۹۶، رئیس سازمان آزادی‌بخش فلسطین از سال ۱۹۶۹ و رئیس و بنیان‌گذار جنبش فتح از سال ۱۹۵۹ تا هنگام مرگ بود.

وی در سال ۱۹۹۴ همراه با اسحاق رابین، نخست‌وزیر وقت اسرائیل به خاطر مذاکرات صلح میان فلسطین و اسرائیل در اسلو جایزه صلح نوبل گرفت.